Fudbalski gradski savez Tuzla podržao Azmira Husića

Sve bliže IO FSBiH

Fudbalski gradski savez Tuzla podržao Azmira Husića

E. Dindić

Održana je izborna Skupština Gradskog fudbalskog saveza Tuzla, koji je dobio novog predsjednika, a delegati Skupštine pružili su i apsolutnu podršku Azmiru Husiću koji ima namjeru predstavljati Tuzlanski kanton u Fudbalskom savezu BiH.

Uoči kantonalnih izbora širom Tuzlanskog kantona održavaju se i izbori gradskih i opčinskih saveza, a danas je na redu bila Tuzla.

Delegati Skupštine su između ostalog izabrali i novog predsjednika Fudbalskog saveza Tuzla. Između dva kandidata, Adnana Mujezinovića i Mirsada Ovčine, odlučili su se za Mujezinovića koji je od 26 glasova dobio 23.

Također, delegati Skupštine dali su podršku Azmiru Husiću koji će biti jedan od kandidata na kantonalnoj Skupštini za člana Izvršnog odbora Fudbaskog saveza BiH ispred ovog kantona. Podršku kao zamjenski član dobio je Almir Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekivao sam podršku, mislim da dolaze bolji dani za fudbal u Tuzlanskom kantonu", kratko je za SportSport.ba istakao Husić, koji će kako sada stvari stoje, u naredne četiri godine najvjerovatnije biti član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Također, prvi čovjek Slobode, Elmir Šećerbegović, ispred Fudbalskog gradskog saveza Tuzla biće kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona i ukoliko ne bude nekih iznenađenja, na izbornoj Skupštini će dobiti podršku.

Top Komentari

realista1982
Zajedno nastupaju oba kluba iz Tuzle, u borbi i rješavanju problema sa kojima se susreću. Svaka čast na slozi!
13 0
Fk1921
Jos jedan kriminalac i prevarant
8 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi