Azzurri "polupali lončiće": Mancini u nevjerici zbog amaterskog propusta uoči same utakmice

Bizarna situacija

Azzurri "polupali lončiće": Mancini u nevjerici zbog amaterskog propusta uoči same utakmice

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je novo izdanje Lige nacija otvorila remijem na gostovanju kod Italije. Meč na stadionu Artemio Franchiju završen rezultatom 1:1.

Prije same utakmice Italijni su napravili amatersku grešku u zapisniku za utakmicu jer su prijavili igrača koji nije ni trebao igrati.

Naime, predstavnici Azzurra su u sastav upisali ime Francesca Acerbija koji je trebao biti na klupi, a Roberto Mancini je planirao da starter bude Giorgio Chiellini.

Plan je bio da Chiellini igra protiv Bosne i Hercegovine, a Acerbi protiv Nizozemske, međutim zbog greške italijanske administracije selektor Azzurra je morao promijeniti plan.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, Mancini je pred utakmicu mogao tražiti izmjenu, ali pod uslovom da kaže kako je Acerbi povrijeđen, ali to bi značilo igrač manje na klupi.

Na kraju je Acerbi odigrao cijeli meč, a Chiellini presjedio na klupi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi