Babbel pronašao glavnog krivca za loše igre Bayerna: "Mora preseliti na klupu"

Legenda zabrinuta

Babbel pronašao glavnog krivca za loše igre Bayerna: "Mora preseliti na klupu"

Edmir Škorić

Markus Babbel, bivši igrač Bayerna, u jeku rezultatske krize njemačkog prvaka, kritikovao je otvoreno Joshuu Kimmicha.

Kriza u Minhenu je evidentna proteklih sedmica, a kritike su sada sve jače. Najviše ih je usmjereno prema treneru Julianu Nagelsmannu, koji je obavio razgovore s nekolicinom iskusnijih i važnijih igrača u timu, ali kritike ne obilaze ni pojedine igrače.

Kimmich, 27-godišnji veznjak i neprikosnoveni starter te po svemu ključni igrač Bayerna, ove sezone ne igra najbolje, a to je primijetio i Markus Babbel, koji je u intervjuu za Sky rekao da se njemački reprezentativac promijenio.

"Primijetio sam prošle sezone da on više nema discipline u igri. Kimmich ponekad igra šesticu, zatim osmicu, desetku ili lijevo krilo. Ide oko posvuda osim tamo gdje bi trebao da igra", rekao je Babbel.

Nakon posljednjih nekoliko godina u kojima je Kimmich bio na izvanrednoj razini, Babbel je zabrinut što se udomaćio u ulozi zvijezde:

"Sada imam osjećaj da želi zablistati i to zbog svoje statusa. Ako Kimmich bude igrao disciplinirano na svojoj poziciji, Bayern će opet briljirati. Ako to ponovi u budućnosti, uvjeren sam da će Bayern uskoro biti bolji nego što je sada".

Oglasi

No, šta ako se to ne dogodi?

"Ako nastavi ovako, Kimmich mora biti stavljen na klupu i treba mu poslati signal ako ne učini ono što se od njega traži".

Kimmicha je Bayern dovoe u ljeto 2015. godine iz Stuttgarta i evo sedmu godinu je jedan od najvažnijih igrača, a ove sezone odigrao je 11 utakmica, postigao dva gola i zabilježio četiri asistencije.

Babbel je kritike uputio i Nagelsmannu.

"On je veliki trenerski talent, ali sada mora da pokuša da ostane smiren i da bude samopouzdaniji kako bi igrači primijetili da trenerima sve pod kontrolom . No, pogeldajte intervju nakon utakmice protiv Augsburga, imate osjećaj da Nagelsmann više ne zna šta da radi. Ovo ne smije da se događa", poručio je Babbel.

Oglasi

Bayernu slijedi početkom oktobra domaći meč s Bayerom i prilika da ostvari pobjedu nakon četiri utakmice u kojima nije slavio. Prethodno je poražen od Augsburga prošlog vikenda, a prije toga je imao tri uzastopna remija.

U Ligi prvaka stvari su mnogo bolje, pošto su ostvarene pobjede nad Interom u Milanu i Barcelonom na Allinaz-Areni, a u oktobru slijede dva meča protiv otpisanog Plzena.

Babbel je dres Bayerna nosio u dva navrata - u sezoni 1991/92, a potom od 1994. do 2000. godine. Igrao je još za HSV, Liverpool i Stuttgart, a kao trener radio je u Stuttgartu, Herthi, Hoffenheimu i Luzernu te u Australiji kao trener Western Sydney Waderersa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Volcanobet kladionica donosi svakodnevno bogatu ponudu i velike kvote. Šta čekaš? Klikni OVDJE i odaberi tiket za sebe!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
E jest se i našo ko da kaže za tebe je on messi
0 1
Mushe91
Kritikujes najboljeg igrača Bayerna ove sezone..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti