Babić: Mrtvi smo

Selektor Hrvatske nakon poraza

Babić: Mrtvi smo

D. Vejo

Rukometna reprezentacija Hrvatske u preokretu kakav se rijetko viđa u ovom sportu, poražena je od selekcije Slovenije rezultatom 31:30, te su tako Kauboji kući otišli praznih ruku, dok su se Slovenci okitili bronzom oko vrata.

Prokockati prednost od osam golova razlike nije mala stvar. A nakon šokantnog poraza oglasio se i sam selektor Kauboja.

Kako kaže, zna gdje je uzrok poraza.

"Moji igrači ne mogu hodati, bili su potpuno mrtvi. Čim smo stvorili veliku prednost, tako smo pali. Jedini krivac je umor, zbog toga nismo funkcionisali i racionalno razmišljali. Svoje mane, dobro poznajemo. Međutim, cjelokupni nastup na turniru ocjenjujem kao dobar", ističe selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić.

Do jučer, Hrvatska je bila konkurent za zlatnu medalju, a danas se kući Hrvati vraćaju bez ijednog odličja.

"Ne znam što pametno reći. Došli smo, željeli pobijediti, tako smo i krenuli u utakmicu, ali imali smo neobjašnjiv pad. Valjda je to bio umor, ne znam što bih rekao. Ponosan sam kako smo se borili, tužni smo... ja sam tužan što nismo uzeli medalju", rekao je nakon utakmice razočarani Željko Musa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi