Španci tvrde da su Bad Blue Boysi istukli i pokrali navijače Betisa: "Oborili su me na pod..."

Tako tvrde mediji iz ove zemlje

Španci tvrde da su Bad Blue Boysi istukli i pokrali navijače Betisa: "Oborili su me na pod..."

E. Oštraković

Sutra je na rasporedu revanš utakmica u okviru Konferencijske lige između Dinama i Betisa. Domaća ekipa će na Maksimiru braniti stečenu prednostu Španiji. Podsjetimo, Dinamo je u Sevilli slavio sa 1:0.

Uoči utakmice, nemile scene u Zagrebu. Kako prenosi mediji iz Španije navijači su prijavili napad hrvatskoj policiji. Policija je navodno Špancima rekla da su ih napali Bad Blue Boysi.

Grupa Bad Blue Boysa koja je bila maskirana zapala je četiri navijača Betisa u Zagrebu koja su naravno doputovala na utakmicu koja se igra sutra.

Navodne žrtve su ispričale španskim medijima da su napadnuti sinoć i to odmah po dolasku u Zagreb.

"Izašli smo iz taksija i tražili gdje se nalazi naš hotel. Odjednom se približio muškarac i pitao nas gdje smo smješteni. Bio je jako ljubazan", rekao je navijač Betisa.

Oglasi

"Odgovorili smo mu, a onda je pozvao ostale momke koji su bili tu. Poprskali su nas suzavcem i počeli tući", rekao je.

Navodno je u napadu sudjelovalo osam navijača Dinama, a na kraju su gostima ukrali ruksak i dvije zastave Betisa.

"Oborili su me na pod i udarali nogama. Imam više modrica na nozi, ali uspjeli smo pobjeći", rekao je jedan od navijača Betisa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tvrdi da im je policija rekla da su ih pretukli navijači Dinama.

"Policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi. Naš hotel se nalazi blizu njihovih prostorija", završio je navijač.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trapatoni
Vece bagre i jadova nema, niti se se ikad pojaviti !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti