Badelj karijeru nastavlja u Romi, Paredes ide u Firencu?

Razmjena na relaciji Roma - Fiorentina

Badelj karijeru nastavlja u Romi, Paredes ide u Firencu?

Endin Čaušević

Čelnici Rome najavili su da će u januarskom prelaznom roku pokušati dovesti nekoliko novih pojačanja na Olimpico.

Italijanski mediji prenijeli su danas da je Roma na korak od dovođenja Feghoulija iz West Hama, ali da to neće biti jedino pojačanje ovog januara. Kako piše Calciomercato na meti Vučice nalazi se i hrvatski reprezentativac Milan Badelj.

Badelj je odbio da produži ugovor sa Fiorentinom koji ističe na kraju ove sezone pa u Firenci razmišljaju o njegovoj prodaji. Hrvatski igrač je na meti nekoliko klubova, ali čini se da će karijeru nastaviti u Romi.

Čelnici rimske ekipe ponudili su danas Fiorentini zamjenu za Badelja, odnosno da u suprotnom pravcu ide 22-godišnji Leandro Paredes. Obojici je vrijednos oko 10 miliona eura, pa se u Rimu nadaju da Fiorentina neće tražiti dodatno obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Badelj će sljedeći mjesec proslaviti svoj 28. rođendan, ali su Romi svjesni da bi on mogao biti veliko pojačanje za klub. S druge strane, mladi Paredes je ove sezone imao priliku za igru, ali nije baš opravdao očekivanja Luciana Spallettija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi