Badelj: Primiti ovakav gol je neoprostivo
Foto: EPA

Razočaran nakon poraza

Badelj: Primiti ovakav gol je neoprostivo

Reprezentacija Hrvatske je večeras u Reykjaviku doživjela prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bolji od selekcije Vatrenih bili su Islanđani, koji su golom Hordura Magnussona u 90. minuti došli do sva tri boda i ugrozili Hrvatskoj prvo mjesto u grupi I.

Vidno razočaran nakon utakmice bio je reprezentativac Hrvatske Milan Badelj.

"Sada smo sami sebi zakomplikovali naizgled komotnu situaciju. Srećom, pred nama su još četiri utakmice i vjerujem da ćemo u tom razdoblju pokazati svima da zaslužujemo ići na Svjetsko prvenstvo", započeo je Badelj, koji je potom poručio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Primiti ovakav gol je nedopustivo. Dozvolili smo da nam igrač Islanda skače sam na pet metara od gola. Ne možemo reći da su nas Islanđani iznenadili, jer smo očekivali ovakvu utakmicu. Ipak, bolje su se snašli i na kraju pobijedili".

Hrvatska i Island sada imaju po 13 bodova u grupi I, Ukrajina i Turska imaju po 11 dok Finska i Kosovo imaju po samo jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi