Badelj u pregovorima s Romom

Ide kod Džeke?

Badelj u pregovorima s Romom

Edmir Škorić, foto: EPA

 Hrvatski reprezentativac Milan Badelj će po svemu sudeći ubrzo napustiti Fiorentinu.

Badelj je ljetos bio na meti Milana, no na kraju je ostao u Fiorentini, koja je prodala brojne igrače u prethodnom prelaznom roku. Ostao je Badelj, očito na samo jednu sezonu.

Njemu na kraju tekuće sezone ističe ugovor i njegov agent je već zatrpan ponudama, a navodno je u punom jeku pregovora s Romom. Iako sportski direktor Rimljana Monchi tvrdi da u januaru nema pojačanja, Badelj bi ipak mogao doći u Romu.

Kako mu ugovor, dakle, ističe narednog ljeta, Fiorentina bi radije da ga proda u januarua i da na taj način nešto i zaradi, a na Olimpiku žele dodatna pojačanja kako bi do kraja sezone uspjeli da zadrže korak za vodećim Napolijem, Interom i Juventusom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši igrač Dinama također je na meti Intera i još nekoliko klubova, pa će Monchi još jednom morati da pokaže zašto je majstor za transfere, te da 'natjera' Badelja na potpis ugovora. Nije poznato koliko Fiorentina traži za njegove usluge, no ta cifra ne bi trebala biti velika zbog činjenice da mu se bliži kraj ugovora.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi