Bagarić: Nismo zaslužili poraz, imamo se čemu nadati u revanšu

Napadač Širokog Brijega za SportSport.ba

Bagarić: Nismo zaslužili poraz, imamo se čemu nadati u revanšu

Široki Brijeg na startu kvalifikacija za Evropsku ligu poražen je od Kairat Almatyja.

Plavo-bijeli su pred 2.500 gledalaca na Pecari pružili vrlo dobro partiju, imali su mnoštvo šansi, no na kraju dogodilo im se ono na što je uoči utakmice i upozoravao trener Goce Sedloski. Svaku pogrešku kazahtanski klub je koristio i na kraju slavio sa 2:1.

Da bh. premijerligaš nije zaslužio poraz mišljenja je i napadač Dražen Bagarić.

"Možemo reći da smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Nažalost dogodio nam se poraz, koji, po mom mišljenju, nismo zaslužili i sada nam ne preostaje ništa drugo neko da žalimo za propuštenim prilikama i izvučemo pouke pred revanš. Pokazali smo da možemo sa njima igrati i imamo se čemu nadati. Na izlet nećemo ići", kazao je  Dražen Bagarić u razgovoru za SportSport.ba.

Dotakao se i samog Kairata.

"Oni su također pokazali svoju kvalitetu, ozbiljna su momčad koja ne prašta pogreške i nisu bez razloga godinama u vrhu kazahtanskog fudbala."

Na Pecaru je ovog ljeta došao veliki broj fudbalera. Još je rano suditi jesu li Širokobriježani kvalitetniji u odnosu na prošli sezonu.

"Da li smo kvalitetniji ili ne, pokazat će vrijeme. Ko god je došao definitivno ima kvalitete i doveden je s razlogom, ali sigurno će trebati i određeno vrijeme da 'pohvataju' trenerove zamisli i prilagode se na pravi način. Mi ćemo ići u svakoj utakmici na pobjedu i na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti."

Iza sebe Bagarić ima prilično dobru sezonu i nije isključeno da napusti klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Po prirodi sam takav da uvijek smatram da mogu bolje, ali, eto, nije bila loša sezona. U fudbalu se nikada ne zna gdje ćete završiti i šta će se dogoditi. Nekih kombinacija ima, no isto tako svjestan sam da sam ugovorom vezan i stoga sam u ovom trenutku fokusiran isključivo na Široki Brijeg", istakao je.

Uzvratni susret između Širokog Brijega i Kairata na rasporedu je 18. jula u Almatyiju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi