Bahatost i neposlušnost nadjačale dobrotu: Otkriveno šta su zvijezde Chelseaja radile Potteru

Englez je smijenjen na klupi Chelseaja

Bahatost i neposlušnost nadjačale dobrotu: Otkriveno šta su zvijezde Chelseaja radile Potteru

Admin Čaušević

Mogao je tužiti Chelsea i odmah naplatiti ogromnih 50 miliona funti, ali je tu opciju odbio. Nije želio probleme. Još jednom je poslušao svoj instinkt finoće zbog kojeg je platio ceh. Graham Pootter je dobio otkaz u londonskom klubu i to nakon serije loših rezultata. 

Za trenerski uspjeh u modernom fudbalu neophodno je imati čvrstu ruku, znati lupiti šakom o stol i pokazati karakter kada je to najpotrebnije. Potter je bio suviše mekan i sada je bez posla.

Ugledni Daily Mail je u ponedjeljak donio detalje šta se krije iza Potterovog otkaza na klupi Plavaca. Moglo se to vidjeti još u prvom meču nakon Svjetskog prvenstva.

Chelsea je gostovao Nottinghamu, a igrači na terenu uopšte nisu slijedili upute kakve su dobili od svog trenera. Jednostavno su radili šta su željeli. Meč je završen rezultatom 1:1.

"Dobrica" Potter je za vrijeme svog mandata dosta puta mijenjao postavu, tražio je igrače kojim može vjerovati, ali se nije uspio nametnuti skupo plaćenim i neposlužnim zvijezdama.

Navodno je nekim od članova Chelseaja i bilo žao vidjeti Pottera kako pokušava da vodi ekipu, stekao se dojam da nema punu slobodu i da je vrlo često gubio kontrolu nad svlačionicom.

Oglasi

Potter je na raspolaganju imao čak 30 igrača, u dva prijelazna roka je potrošeno 600 miliona, a neki od "starosjedioca" su izgledali zbunjeno.

Ovom stručnjaku nisu u prilog išle ni brojne transformacije gazde Todda Boehlyja u drugim klupskim odjelima, posebno one u medicinskom.

Igrači su bili nezadovoljni promjenama, mnogi su se brinuli kako će se uklopiti, razmišljali su i o svojoj budućnosti, a Potter je na kraju bio taj koji je platio visoku cijenu.

Preveliki broj igrača je uticao i na treninge, a glavobolju mu je zadavao i Boehly koji je često znao biti u kampu i na neki način davati instrukcije šta i kako raditi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S vremeno je nepovjerenje u Potterove sposobnosti da kontroliše ekipu postajalo sve veće što je rezultiralo otkazom nakon šest mjeseci.

Nakon što je dobio otkaz mogao je naplatiti otkupniu od 50 miliona funti, međutim nije to uradio. Ostat će na platnoj listi prema kojoj će mu sedmično biti uplaćeno 190.000 funti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi