Pobjedu na Mundijalu posvetio punici - dan kasnije mu javili da je preminula

Tragedija u porodici Australca

Pobjedu na Mundijalu posvetio punici - dan kasnije mu javili da je preminula

Edmir Škorić

Australski reprezentativac Bailey Wright odao je emotivnu počast svojoj punici nakon 1:0 pobjede nad Danskom na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali je dan kasnije saznao da je umrla.

Wright, koji igra za Sunderland u drugoj ligi Engleske, rekao je australskim novinarima kako mu je punica bolesna i kako njoj posvećuje pobjedu, no ubzro su stigle loše vijesti.

"Upravo sam dobio poruku od svoje žene. Ovu pobjedu psovećujem njenoj majci. Da budem iskren, nisam siguran je li njena majka još uvijek s nama. Bilo je jako teško za njih kod kuće, ali na kraju mi je omogućila da budem ovdje i da unatoč svemu živim jedan od svojih snova, pa ovo posvećujem Tammy. Nadam se da je još s nama", izjavio je Wright, koji nakon utakamice nije znao je li majka njegove drage i dalje živa, ali dan kasnije mu je javljeno da je otišla na onaj svijet.

Australija je pobijedila Dansku s 1:0 i plasirala se u osminu finala, a u četvrtak ujutro australski mediji objavili su da je igračeva punica preminula.

U četvrtak je Wright bio planiran na press konferenciji reprezentacije Australije, ali je Nogometni savez te zemlje naknadno saopštio da zbog porodične tragedije on neće izaći pred novinare.

Wright je u četvrtak trebao stati pred novinare u Dohi, ali otkazano je zbog smrti punice

Trener Socceroosa Graham Arnold rekao je da je Wright "dobro".

Oglasi

“Okupit ćemo se oko njega kao što se okupljamo oko svih. To je dio života. Cijeli tim i svi brinu o njegovoj ženi, ali on je u redu".

Njegov suigrač Miloš Degenek rekao je da su igrači očajni zbog Wrighta i njegove porodice.

“Izražavam sućut njegovoj i porodici njegove supruge, posebno zbog njegove supruge s dvoje djece. To je nešto što niko nikome ne želi poželjeti”, rekao je Degenek, dodavši:

“On zna da smo mi njegova druga porodica. Mi ćemo biti iza njega i ako postoji nešto što mi ili Savez možemo učiniti... mi ćemo to učiniti".

Wright je ušao krajem drugog poluvremena protiv Danske kada je Australija branila vodstvo od 1:0. Bio je to prvi nastup 31-godišnjaka na Svjetskom prvenstvu nakon što je bio dio tima i 2014. godine, ali tada nije dobio priliku da zaigra.

"Bilo je posebno igrati. Čak i da se nismo plasirali dalje, bili bismo sretni što smo tu, što smo imali priliku da se pokažemo na velikoj sceni i da igramo za svoju zemlju", izjavio je Wright.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Australiju čeka paklen rival u osmini finala, pošto će se susresti sa Argentinom, ali sam dolazak tu je veliki uspjeh jer Klokanima je malo ko davao šanse da će proći u grupi pored Francuske, Danske i Tunisa.

Pobjednik duela Australija - Argentina u četvrtfinalu ide na Nizozemska - SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi