Dramatične scene u Kataru: Veliki požar izbio pored naselja sa navijačima, fan zone i stadiona

Šta će biti sa utakmicom Argentine i Mexica?

Dramatične scene u Kataru: Veliki požar izbio pored naselja sa navijačima, fan zone i stadiona

E. Oštraković

Vlasti iz Katara potvrdile su da je veliki požar izbio nedaleko od Lusail stadiona gdje večeras treba biti odigrana utakmica između Argentine i Mexica.

Požar je izbio na zgradi koja se gradi, a sve je jako blizu stadiona Lusail, te fan zone, ali i naselja gdje su smješteni navijači koji su stigli u Katar.

Naravno svi su se odmah zabrinuli zbog toga kako će se požar proširiti prema naselju gdje se nalaze navijači, posebno nakon što je viđen veliki crni oblak dima.

Na društvenim mrežama pojavili su se dramatični snimci kao i fotografije požara, a sa požarom se bori lokalno stanovništvo, te vatrogasci koji su pristigli na mjesto događaja.

Još uvijek nije poznato da li je neko povrijeđen ili nešto gore od toga, te se čekaju prvi zvanični izvještaji oko svega.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/gchahal/status/1596463850240757762[/twitter]

Katar je potrošio 185 milijardi funti na organizaciju Svjetskog prvenstva, a u to spada i novac za izgradnju zgrade u Lusailu koja se zapalila.

Još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg je došlo do požara, ali navijači su u velikom strahu jer je sve jako blizu njih.

[twitter]https://twitter.com/CyberRealms1/status/1596474097495523330[/twitter]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ostaje da vidimo da li će sve ići prema planu kada je riječ o utakmici između Argentine i Mexica jer se sve desilo nedaleko od stadiona.

Također fan zona je jako blizu zgradi koja gori, kao i naselje u kojem su smješteni navijači iz cijelog svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi