Šef Svjetskog prvenstva otkrio istinu o broju poginulih radnika i šokirao svijet

Više ne kriju cifru

Šef Svjetskog prvenstva otkrio istinu o broju poginulih radnika i šokirao svijet

Esmer Oštraković

Dugo se nagađalo sa ciframa poginulih radnika prilikom priprema za Svjetsko prvenstvo koje se trenutno održava u Kataru. Branili su se čelnici Katara da je broj radnika koji su poginuli jako mali, te da svijet nema zbog čega praviti toliko pritisak koji se stvarao.

Kada se sve smirilo, šef ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Hassan Al-Thawadi gostovao je u emisiji kod Piersa Morgana, te je priznao šokantnu istinu.

Katar je potrošio skoro 200 milijardi u razne stvari prilikom organizovanja ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, ali optužbe su pljuštale sa svih strana, a sve je bilo vezano za smrt velikog broja radnika.

Govorilo se tada da je poginulo skoro sedam hilajda radnika koji su radili na izgradnji stadiona na kojima se odigrava Mundijal.

Tada su se iz Katara branili kako su radnici živi i zdravi, te da postoji broj poginulih, ali da ne prelazi niti cifru od deset radnika.

Ipak, sada je Hassan AL-Thawadi priznao sve i šokirao je cijeli svijet onim što je rekao.

Oglasi

"Trenutni broj koji znamo je oko petsto. Nemam tačnu cifru, ali ono što trenutno znamo je da je poginulo oko petsto radnika", rekao je Al-Thawadi.

Naravno to je velika cijena koja je plaćena kako bi se organizovalo jedno Svjetsko prvenstvo, a prokometarisao je to i Al-Thawadi.

"Jedna smrt je previše, to je barem jednostavno. Ali svake godine radimo na tome da se sigurnost radnika popravi", kratko je rekao prvi čovjek Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zaista, broj od 500 poginulih radnika je previše, posebno kada uzmemo u obzir da su čelnici Katara sve vrijeme lagali javnost, te je pitanje da li i sada govore istinu.

Ostaje da vidimo kakve će biti reakcije javnosti na intervju koji je dao prvi čovjek Svjetskog prvenstva koje se trenutno igra u Kataru.

Top Komentari

E.Car
Ljudi napravili osam vanzemaljski stadiona sa svom infrastrukturom okolo. Autoputevi, parkinzi i smještaj za milion navijača!!! Promjenili klimu koja je surova da bi se moglo igrati u humanim uslovima. Potrošili 200 milijardi, kao sva prvenstva do sada skupa.... samo me interesuje koliko radnika u svijetu pogine dok se ne napravi stadiona, zgrada i puteva u ovom iznosu?!?!??! Mislim da nije puno manji broj!!!!
3 2
user1652028573
Izgradnju stadiona su vršile strane firme.Znači da su i odgovorni za uslove na građevini.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi