Čekanje konačno prestaje danas: Počinje najkontroverznije Svjetsko prvenstvo!

Današnjom utakmicom između Katara i Ekvadora

Čekanje konačno prestaje danas: Počinje najkontroverznije Svjetsko prvenstvo!

E. Oštraković

Zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu, danas konačno okončaju svoje dugo iščekivanje za Svjetskim prvenstvom. Utakmicom između domaćina, Katara i Ekvadora danas u 17 sati konačno počinje Mundijal koji traje sve do 18. decembra.

Četiri utakmice će se igrati svakoga dana grupne faze, osim naravno prva dva dana, a termini odigravanja utakmica po našem vremenu su od 11 do 20 sati.

Obzirom da je danas na rasporedu ceremonija otvaranja, odigrati će se samo jedna, već spomenuta utakmica, a sutra su na rasporedu tri susreta.

Svjetsko prvenstvo koje se održava u Kataru je jedno od najkontroverznijih ikada, još od dana kada se saznalo da će biti održano u ovoj zemlji.

Razlog je taj što svi smatraju da je Katar na neki način "kupio" domaćinstvo, te da je termin užasan, ali šta je tu je.

Faza priprema trajala je jako dugo, prema navodima svjetskim medija veliki broj radnika je poginuo dok su pravili stadione, ali to vlasti iz Katara negiraju.

Oglasi

Naravno, pravu istinu nikada nećemo saznati, ali jasno je da je novac iz Katara uradio ogroman dio posla oko dobijanja domaćinstva, te "sređivanja" zemlje po određenim zahtjevima FIFA-e.

Od svog zakona u Kataru nisu htjeli odustati, te će navijači imati mnogo problema, od toga da ne smiju piti alkohol, do toga da ne smiju pokazivati određene dijelove tijela, jer mogu biti kažnjeni bukvalno zbog bilo čega.

Sa one druge, sportske strane, zbog koje svi čekamo početak Svjetskog prvenstva, nekoliko je favorita, ali naravno dva se posebno izdvajaju.

To su veliki rivali, reprezentacije Brazila i Argentine, koje su čini se zrelije nego ikada za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Postoji tu još nekoliko reprezentacija koje će pokušati da osvoje prvo mjesto, ali dvije spomenute nekako izgledaju najkompletnije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nažalost, tužno je to što veliki broj zvijezda propušta Svjetsko prvenstvo zbog povreda, a posljednji koji je to potvrdio i to sinoć, je trenutno najbolji igrač svijeta, Karim Benzema.

Bilo kako bilo, sve je spremno za početak onoga što smo dugo čekali i svi se nadamo da ćemo uživati u ovogodišnjem Mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti