Bajević u problemima: Dva napadača otpala, ko će ih zamijeniti?

Bajević u problemima: Dva napadača otpala, ko će ih zamijeniti?

Adnan Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dušan Bajević, prije nekoliko dana objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeća tri susreta.

Na Bajevićevom spisku za prijateljski duel sa Iranom, te duela u okviru Lige nacija sa Nizozemskom i Italijom, našla su se 32 imena, no par dana prije okupljana selektor našeg nacionalnog tima našao se u velikim problemima.

Naime, zbog pozitivnih testova na korona virus Bajević je ostao bez dva klasična napadača, Edina Džeke i Aldina Turkeša, odnosno na samo dva fudbalera koja mogu igrati tu poziciju, Arminu Hodžiću i Smailu Prevljaku.

Vjerovatno će Bajević sa svojim stručnim štabom morati reagovati, odnosno uputiti nove pozive, a realno, izbora nema mnogo s obzirom da je od ranije je povrijeđen Elvir Koljić.

A, ko bi mogao zamijeniti Džeku i Turkeša? Vjerovatno je to pitsanje ko je sebi od sinoć postavlja i Bajević.

Mladi reprezentativac Ermedin Demirović je vjerovatno igrač o kojem Bajević razmišlja. Problem je taj što Demirović gotovo nikako ne igra u Freiburgu, odnosno odigrao je samo 16 minuta u dosadašnjem dijelu sezone. No, to nije sve, odnosno ovaj mladi napadač "nosi" i suspenziju iz mlade reprezentacije pa u prvom susretu Lige nacija na njega se ne bi moglo računati.

Nekadašnji napadač Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine, Irfan Hadžić, u turskom Akhisaru igra u dobroj formi. Odigrao je sedam utakmica u ovoj sezoni i tri puta se upisao u listu strijelaca. Već je bio na spisku A tima kada je selektor bio Robert Prosinečki i jedan je od onih koji se mogu nadati pozivu.

Tu je i Jasmin Mešanović, nekadašnji kapiten mlade reprezentacije. U Mariboru od dolaska novog trenera igra klasičnog špic napadača, a u osam utakmca postigao je tri pogotka.

Ne treba zaboraviti ni Riada Bajića, fudbalera koji je često dobijao pozive. Danas Bajić igra u Seriji B u Ascoliju, za koji je odigrao šest utakmica i postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Svakako da se novom pozivu nada i iskusni Milan Đurić, koji također igra u Seriji B u Salernitani. Đurić je bio na posljednjem Bajevićevom spisku, no na ovom se nije našao.

Na kraju treba spomenuti i Nemanju Bilbiju. Iako nije klasični špic, igrač je koji može odgovoriti zadatku i na toj poziciji. Odigrao je jedanaest mečeva za Zrinjski i postigao je sedam pogodaka.

Top Komentari

Realist
Ivancic i Bilbija
0 8
Denchi
Boze sacuvaj teksta, namjerno ignoriranje najbolje zamjene Vede Ibisevica, koji se ponudio...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi