Lewandowski: Sjajno je što smo konačno igrali na takvom nivou

Postigao dva gola u pobjedi protiv BiH

Lewandowski: Sjajno je što smo konačno igrali na takvom nivou

E. Čaušević

Reprezentacija Poljske večeras je na svom terenu pobijedila BiH sa 3:0 u meču 4. kola Lige nacija.

Poljaci su većinu meča igrati s igračem više nakon što je Ahmedhodžić dobio crveni karton, a to su itekako iskoristili. Dva gola za domaći tim zabio je Robert Lewandowski dok je jedan dodao Linetty.

Nakon meča Lewandowski je izjavio da se strpljenje konačno isplatilo, te da je Poljska uspjela da odigra utakmicu koja je pokazala njihov kvalitet.

"Strpljenje se isplatilo i konačno samo pokazali koliko možemo. Igrali smo strpljivo i došli do prvog gola nakon sjajne akcije. Posebno u prvom dijelu željeli smo da vršimo pritisak na bh. igrače i to smo odlično radili", rekao je Lewandowski i dodao.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Htjeli smo da igramo ofanzivno i postignemo što više golova. Imali smo nekoliko šansi kada smo ranije mogli povesti, ali strpljenje se isplatilo. Postoji tu još da se radi i da se poboljšaju neke stvari, ali trebamo biti zadovoljni akcijama i golovima koje smo večeras dali. Igrali smo kvalitetno i sjajno je konačno da smo na takvom nivou".

Top Komentari

Gari Garinča
Do crvenog kartona kojeg je izmislio žuti Englez Poljaci nisu ništa posebno pokazali.
12 2
svasta
Jedi ****a
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi