Bajrić: Cilj nam je da se pokažemo u najboljem svjetlu

Juniori Travnika od nove sezone u Omladinskoj Premijer ligi BiH

Bajrić: Cilj nam je da se pokažemo u najboljem svjetlu

S. Mlaćo

Prozivka igrača i početak priprema juniorske selekcije NK Travnik koja će u sezoni 2018/2019. igrati Premijer ligu BiH zakazani su za nedjelju, 15.7. u 10:00 sati na stadionu Pirota.

Prema riječima trenera juniorske selekcije, Senada Bajrića, ekipa će nakon zasluženog odmora i medicinskih pregleda nastaviti sa trenažnim procesom.

"Zbog izuzetno duge i naporne sezone koju je imala juniorska selekcija NK Travnik odlučili smo napraviti nešto duži odmor. Igrači su nakon iscrpljujuće završnice doigravanja za Premijer ligu zaslužili adekvatan odmor. Sada pak krećemo u novi ciklus, gdje nas očekuju utakmice sa najboljim juniorskim timovima u našoj državi. Naš cilj je da se pokažemo u najboljem svjetlu i izborimo što bolji plasman. Okosnicu tima činit će igrači koji su izborili plasman u Premijer ligu i kadeti naše Akademije koji ove godine prelaze u juniorsku selekciju.“

Interes za igranjem Akademiji NK Travnik i Premijer juniorskoj ligi BiH iskazali su mnogi talentirani igrači iz naše zemlje, ali i inozemstva. U pogledu toga, Dženan Kos, koordinator Akademije NK Travnik ističe da je travnička nogometna škola postala zanimljiva mnogim mladim igračima.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"U posednjih nekoliko dana imali pozive roditelja talentiranih igrača koji su spremni da sa svojim porodicama presele i nastane u Travniku, a sve kako bi njihovo dijete igralo na najvišoj nogometnoj razini u BiH. I to je svakako dimenzija koju je Premijer liga donijela ne samo klubu nego i cijeloj našoj općini. Mogućnost daljeg napretka igrača u Premijer ligi je zaista velika i upravo stoga mnogi mladi igrači žele da su u fokusu trenera i velikih klubova. To povećava konkurenciju, ali i kvalitet nogometa.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi