Baka: Vjerujem da ćemo pauzu dočekati u pozitivnoj atmosferi

Trener bh prvaka uvjeren u dobar rezultat u Gabeli

Baka: Vjerujem da ćemo pauzu dočekati u pozitivnoj atmosferi

Povodom utakmice 13. kola Premijer lige u kojoj će HŠK gostovati kod GOŠK-a u prostorijama HŠK Zrinjskog organizirana je redovita press konferencija na kojoj se trener Plemića Blaž Baka Slišković obratio okupljenim novinarima.

"Sve se svodi na to da protivnika moramo ozbiljno shvatiti obzirom na zadnju utakmicu protiv Želje gdje su pokazali kvalitet, volju i želju" - otpočeo je Baka i nastavio: "nisu podlegli pritisku, odigrali su borbeno i kvalitetno i samim tim nama dali zadaću više da maksimalnim trudom pokušamo doćo do tri boda što nikako neće biti lako. Na taj smo se način i pripremali. Protiv Krupe smo odmorili par igrača koji su iznijeli najveći teret i uspjeli proći. Vjerujem da su se ovi igrači odmorili i da će svježinom i kvalitetom pogurati ekipu prema pozitivnom rezultatu".

"Vjerujem da ćemo pauzu dočekati u pozitivnoj atmosferi. Napominjem da je zato važan pozitivan rezultat jer je mnogo lakše raditi nakon dobrog rezultata. Vjerujem da smo svi svjesni značaja sutrašnje utakmice i da nastavimo ovaj sjajan niz bez poraza. Veliki dio uspjeha ovisi o samoj atmosferi u ekipi. Ne samo Zrinjskog nego svih drugih. A rezultati su ti koji prave pozitivnu atmosferu".

Što se ozlijeđenih igrača tiče, Slišković je rekao slijedeće:

"Nažalost, jedan se vrati, drugi se povrijedi. Ima tu još dosta igrača nespremnih za maksimum. Neki se tek vraćaju nakon ozljeda, igrački kadar je još uvijek sužen ali vjerujem da ćemo naći 18 spremnih nogometaša za sutra s kojim ćemo sutra napasti tri boda. Ne treba kukati ni žaliti za povrijeđenima, nemamo vremena za to. Idemo iz utakmice u utakmice i vjerujem da ćemo do zimske pauze svi biti zdravi".

Dotakao se i trenutne situacije na ljestvici Premijer Lige.

"Bit će još promjena u vrhu i neočekivanih rezultata. Posrtanja i Zrinjskog i Sarajeva i Želje. Teško je u kontinuitetu držati ritam dobrih rezultata kao što to Sarajevi zasad radi. Zasluženo su na prvom mjestu, bez ikakve packe i vjerujem da se tu sa mnom svi skažu. Ali bit će još uspona i padova svih momčadi koje su na vrhu i pri vrhu. Dolazit će još do promjena na ljestvici".

Osvrnuo se Baka i na netom završene utakmice Kupa Bosne i Hercegovine:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ispalo je zanimljivo, sada je ostalo osam ekipa. Sreća je da se Kup nastavlja tek na proljeće. O njemu ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. Vidjeli ste da je Krupa željela prolaz dalje, igrali su kvalitetno i čvrsto. Okrenulo se malo sreće i na našu stranu nakon penala. Drago mi je što sam kroz taj susret pružio priliku i nekim drugim igračima da vidimo gdje su i šta su".

Utakmica između GOŠK-a i Zrinjskog igra se u 15.30 na stadionu Podavala u Gabeli.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi