Bakayoko vrijeđao Gattusa, a trener Milana mu nakon utakmice poslao jasnu poruku!

Incident na klupi Rossonera

Bakayoko vrijeđao Gattusa, a trener Milana mu nakon utakmice poslao jasnu poruku!

E. Čaušević

Fudbaleri Milana sinoć su na svom terenu pobijedili Bolognu sa 2:1 u okviru 35. kola Serije A.

Rossoneri su s ova tri boda nastavili borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, te su sada na petom mjestu i imaju tri boda manje od Atalante koja je četvrta.

Ipak, utakmicu na San Siru obilježio je incident na klupi Milana kada je Gennaro Gattuso pozvao Tiemouea Bakayoka da ide na zagrijavanje, ali je to ovaj veznjak odbio i ostao je da sjedi na klupi za rezervne igrače.

Trener Gennaro Gattuso prišao je Bakayoku koji je trebao da uđe u igru, a ovaj je to navodno odbio pritom mu poručivši da "odj*be", što se može vidjeti i na snimku.

"O tome ćemo kasnije pričati", odgovorio je inače temperamentni Rino koji je nakon utakmice odlučio objasniti šta se dešavalo, te poručio da neke stvari ipak moraju ostati u ekipi.

"Igrači su ljuti na mene jer sam ih držao daleko od njihovih porodica pet dana kako bismo se pripremili za ovaj meč. Rekao sam im da taj bijes pretvore u pozitivnu energiju za ovu utakmicu i mislim da su to na kraju i uradili".

"Što se Bakayoka tiče sve ono što se dešava ostaje u našoj svlačionici. Rekao sam mu da se spremi, a njemu je trebalo duže nego inače i zbog toga sam pozvao Jose Maurija na zagrijavanje. Mi nosimo dres velikog kluba i to nam mora biti jasno. Čekao sam sedam ili osam minuta, a on nije ustajao. Sve je u poštovanju i vidjet ćemo kako ćemo riješiti takve stvari".

"Igrači mi mogu reći šta god žele, ali sve dok ne kvare atmosferu u ekipi i poštovanje prema ovom dresu. Imamo sada prioritet i na kraju sezone ćemo vidjeti gdje smo i šta smo. Ja ću to riješiti na svoj način u svlačionici i to ne mogu uraditi ispred kamera. Sada smo fokusirani na utakmice i to je sve što vam mogu reći".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bakayoko je u Milan došao na posudbu iz Chelseaja, a nakon loših igara u prvom dijelu sezone konačno je uspio da pokaže svoj kvalitet. Iako mu je želja da ostane na San Siru teško da će nakon sinoćnjeg incidenta Milan otkupiti njegov ugovor od Plavaca.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Bakayoka treba vratiti u afriku. Gatusso je genije za njega.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi