Bale: Bolje da mi Real Madrid plati 51 milion eura ili ću ostati ovdje i tri godine igrati golf

Ne želi tek tako da ide

Bale: Bolje da mi Real Madrid plati 51 milion eura ili ću ostati ovdje i tri godine igrati golf

E. Čaušević

Velški fudbaler Gareth Bale nalazi se u teškoj situaciji u Real Madridu jer je svima jasno da Zinedine Zidane više ne računa na njegove usluge.

Zidane je nakon jučerašnjeg meča protiv Betisa u posljednjem kolu španske La Lige izjavio da Bale sigurno neće ostati u Realu, te da jučer ne bi dobio šansu za igru i da je imao više od tri izmjene.

Bale je već neko vrijeme na meti zvižduka navijača kraljevskog kluba koji se nadaju da će Velšanin ovog ljeta napustiti Real Madrid. Međutim, Bale je nakon meča sve šokirao svojom izjavom i uslovima u kojima će jedino napustiti Santiago Bernabeu.

"Imam još tri godine u svom ugovor. Ako žele da idem morat će mi platiti 17 miliona eura po sezoni, a ako ne žele dati novac onda ću ostati ovdije i igrat ću golf u naredne tri godine", rekao je Bale.

Ova izjava razočarala je navijače Reala koji su mišljenja da Bale nije pokazao apsolutno ništa vrijedno 105 miliona eura koliko je plaćen na ljeto 2013. godine kada je došao iz Tottenhama.

Bale je uspio da osvoji čak četiri titule Lige prvaka, ali je imao ogromnih problema s povredama u prethodnim sezonama. Međutim, očito je da ne želi tek tako olakšati posao Realu i spakovati kofere.

Zidane o Baleu: Ne bih ga uveo ni da sam imao još izmjena

Francuski stručnjak je prekrižio reprezentativca Velsa, a iako to još potpuno ne priznaje, sudeći po njegovim izjavama je to itekako jasno.

Bale je posljednju utakmicu u sezoni proveo na klupi, a Zidane je komentarisao Velšanina, ali i Keylora Navasa, koji se na kraju srdačno oprostio od publike.

"Ne znam da li im je ovo posljednja utakmica za Real. Ne znam šta će se desiti. Keylor je odigrao jako dobar meč i vidjet ćemo šta će biti", istakao je Zidane, te je nastavio o Baleu:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako smatram da se igrač ne ukpala u ekipu, moram raditi ono što je najbolje. Niko ne može poreći ono što je Bale napravio za klub, ali moramo živjeti u sadašnjosti. Da sam imao pravo i na četvrtu izmjenu, ne bih ga uveo u igru danas. Ja donosim odluke i radim to u interesu tima", istakao je Zinedine Zidane.

Kraljevi su sezonu okončali na trećem mjestu La Lige i bez ijednog trofeja. Promijenili su čak tri trenera, a u narednoj sezoni su najavili velika pojačanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

epa
kako nije pokazao pa zar im nije svojim golom donio titulu lige prvaka?'
4 4
Taceoni
Nije lud da ide ubacivace 3 godine u rupe lopticu ha ha ha kralj a vi placajte ko vas jebe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi