Zidane o Baleu: Ne bih ga uveo ni da sam imao još izmjena
Zinedine Zidane će tokom ljeta na raspolaganju imati više od 500 miliona eura za dovođenje pojačanja (Foto: EPA)

Francuz jasno poručio

Zidane o Baleu: Ne bih ga uveo ni da sam imao još izmjena

M. Šljivak

Zinedine Zidane je još jednom potvrdio da ne računa na usluge Garetha Balea.

Francuski stručnjak je prekrižio reprezentativca Velsa, a iako to još potpuno ne priznaje, sudeći po njegovim izjavama je to itekako jasno.

Bale je posljednju utakmicu u sezoni proveo na klupi, a Zidane je komentarisao Velšanina, ali i Keylora Navasa, koji se na kraju srdačno oprostio od publike.

"Ne znam da li im je ovo posljednja utakmica za Real. Ne znam šta će se desiti. Keylor je odigrao jako dobar meč i vidjet ćemo šta će biti", istakao je Zidane, te je nastavio o Baleu:

"Ako smatram da se igrač ne ukpala u ekipu, moram raditi ono što je najbolje. Niko ne može poreći ono što je Bale napravio za klub, ali moramo živjeti u sadašnjosti. Da sam imao pravo i na četvrtu izmjenu, ne bih ga uveo u igru danas. Ja donosim odluke i radim to u interesu tima", istakao je Zinedine Zidane.

Kraljevi su sezonu okončali na trećem mjestu La Lige i bez ijednog trofeja. Promijenili su čak tri trenera, a u narednoj sezoni su najavili velika pojačanja.

Svi su na Bernabeu dobili zvižduke osim Keylora Navasa

Real Madrid je porazom od Betisa (0:2) završio katastrofalnu sezonu.

Navijači Reala su itekako bijesni. Jasno je to bilo u današnjoj utakmici protiv Betisa, kada su čak domaći navijači pozdravili drugi gol gostiju iz Seville.

Nije to bilo sve. Svaki kontakt sa loptom bilo kojeg fudbalera Reala ispraćen je zvižducima, a samo je jedan čovjek prošao bez uvreda i dobacivanja sa tribina.

To je sjajni kostarikanski golman Keylor Navas. Njemu su navijači Kraljeva, barem oni koji su ostali do kraja meča, uputili velike ovacije i samo su prema njemu iskazali velike simpatije i ljubav.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lako bi se moglo desiti da je ovo bio posljednji meč za Kostarikanca na golu kraljevskog kluba. Najavljuje se mogućnost njegovog odlaska, a ako se to ispostavi kao tačno, otišao je iz kluba nagrađen velikim ovacijama

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Može malo statistike, koji je to klub rekorder da ima igrača sa Zlatnom loptom, a da je završio sezonu bez trofeja sa 19 bodova minusa?! Ima li goreg?
1 0
CD84
A grande Luka?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi