Bale: Ponašaju se prema nama kao da smo roboti
Bale je rekao da su stvari bile puno ljepše dok je bio dječak

Velšanin smatra da igrači dosta žrtvuju da bi ostvarili velike karijere

Bale: Ponašaju se prema nama kao da smo roboti

S. Pašalić

Gareth Bale je izjavio kako se klubovi prema nogometašima ponašaju kao da su roboti i da mnogi igrači gube kontrolu nad svojim životom u pokušaju da ostvare što bolju karijeru.

Igrač Real Madrida je osvojio četiri naslova Lige prvaka, kao i mnoge druge trofeje i pojedinačne nagrade i dosta se žrtvovao da bi do toga došao.

Ali kada su ga pitali je li shvatio da su penzionisani igrači rekli da im se napokon vratio život, Bale je odgovorio: 'Da, svakako, jer kao profesionalni sportista, pogotovo u timskom okruženju ne možete birati svoj raspored kao što to mogu oni koji igraju golf ili tenis'"

"Mi smo kao roboti. Govori nam se gdje da budemo, kada ćemo biti tamo, u koje vrijeme moramo jesti, u koje vrijeme moramo ići treneru. Kao da gubiš život na neki način", dodao je Bale.

"Ali s druge strane, mislim da je karijera u nogometu tako kratka, da je ponekad morate žrtvovati"

Bale je također priznao da ne osjeća onu istu radost koju je imao kada je kao dijete igrao nogomet.

"Kada si dijete ne razmišljaš previše, možeš samo uživati s prijateljima i smijati se"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad dođete na najviši nivo, postoje razni pritisci, postoje očekivanja, ljudi stalno govore negativno i izgubite taj osjećaj koji ste imali dok ste bili dijete", zaključio je Velšanin.

Bale se dosta mučio ove sezone u Realu, a u posljednje tri utakmice nije uopšte igrao i jasno je da ga je Zinedine Zidane otpisao za narednu sezonu.

Top Komentari

Rajvosa2019
Setnja papak i povedi nosatog patuljka sa sobom
4 0
Mu'min Juventino FKS
Evo ovih pokemona sto ne shvataju panpisu komentare vake retsrdirane... dzaba njemu svi milioni kad on nema zivota 11mjeseci isto ko rudar
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije