Balkan već mjesecima čeka fudbalski spektakl, takav će konačno biti odigran večeras!

Ljuti rivali, pune tribine, jedna utakmica...

Balkan već mjesecima čeka fudbalski spektakl, takav će konačno biti odigran večeras!

Admin Čaušević

Na Balkanu već mjesecima nije viđen istinskih fudbalski spektakl, razlog je pandemija koronavirusa koja je paralizovala fudbal. 

Posljednjih sedmica situacija se smirilia, a i vratio se fudbal. U nekim balkanskim zemljama se već uveliko igra, čak je dozvoljeno i prisustvo publike. Takav slučaj je sa Srbijom.

Upravo će u Beogradu večeras biti odigran jedan od najžešćih gradskih derbija. U Humskoj će Partizan od 20 sati dočekati Crvenu zvezdu. Radi se o susretu polufinala Kupa Srbije i igrat će se jedan meč što daje dodatni značaj ovom susretu.

Na tribinama stadiona Partizana očekuje se oko 25.000 gledatelja, na terenu ljuti rivali, Jedna utakmica, dodatni naboj... Dakle, stvoreni su pravi uslovi za istinski spektkal.

Favorita na papiru nema, a najbolje kvote za ovaj susret nudi kladionica Mozzart. Kompletnu ponudu možete pogledati ovdje.

Inače, bit će ovo jubilarni 200. susret beogradskih rivala. Partizan je u Humskoj neporažen od 2016. godine. Na posljednjih pet domaćih susreta upisao je tri pobjede.

U prethodna dva ovosezonska duela Crvena zvezda nije postigla ni gol. Na stadionu Rajko mitić bilo je 0:0, a u Humskoj 2:0 za Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti