Balotelli: Pitao sam majku šta misli o mom dolasku u Bresciju, a ona je samo plakala

Nestašni Italijan ponovo u Seriji A

Balotelli: Pitao sam majku šta misli o mom dolasku u Bresciju, a ona je samo plakala

Mario Balotelli zvanično ima novi klub. Nestašni Italijan se vratio u domovinu i potpisao za klub iz grada u kojem je odrastao, Bresciju.

Iako je Balotelli rođen u Palermu, sa dvije godine se preselio u okolinu Brescije, a porodica koja ga je usvojila i dalje živi u ovom gradu. Istina, njegov otac je nedavno preminuo.

Dolazak u Bresciju za Balotellija tako predstavlja povratak kući, iako nikada nije igrao za istoimeni klub pošto je u mladosti bio član omladinskih pogona Lumezzanea i Intera.

Danas je održana press konferencija na kojoj je Balotelli zvanično predstavljen kao novi napadač Brescije.

"Predsjednik i ja smo se već jednom sastali, u Engleskoj prije mnogo godina... Mino Raiola je sada predložio ovu ideju i za mene zaista nije bilo teško izabrati Bresciju", izjavio je Balotelli, pa nastavio:

"Nemam nikakvog straha. Moj cilj je pomoći ovoj ekipi da napreduje što je više moguće, želim biti podrška svojim saigračima i želim da oni mene podržavaju. Mislim da vi imate više straha od neuspjeha nego ja... Ne gledam često TV niti čitam ono što se o meni piše, tako da mi negativne vijesti koje se pojavljuju o meni prenose drugi. Ali navikao sam na to. Ne mogu vas svi voljeti."

Balotelli je odbio transfer u brazilski Flamengo, a jedan od glavnih razloga za to jeste činjenica da želi biti "na dohvat ruke" selektoru Italije Robertu Manciniju.

"Apsolutno ciljam na mjesto u reprezentaciji za Euro 2020. Razgovarao sam s Mancinijem nešto ranije kada mi je čestitao rođendan. Brescia je moj grad, tako da mi može dati puno više nego neka druga mjesta, baš kao što se i ja nadam da ću Bresciji dati više nego nekim drugim mjestima", izjavio je Balotelli.

Balotellija su novinari potom pitali da li se plaši rasističkih povika s tribina, što je nešto što se često dešavalo u prošlosti u Seriji A.

"Iz sveg srca se nadam da se neće ponavljati incidenti koji su se dešavali prije mnogo, mnogo godina - kada sam posljednji put igrao u Italiji. Ali ne mogu o tome razmišljati", istakao je 29-godišnji napadač, pa nastavio:

"Vjerovatno sam tokom svoje karijere više vremena proveo u inostranstvu nego u Italiji. Moja majka je plakala kada sam joj rekao da postoji mogućnost da dođem u Bresciju. Pitao sam je šta misli o tome, a ona je samo plakala. Bila je jako sretna... Moj otac je iz Brescije, navijao je za ovaj klub i njegov san je bio da igram u ovom dresu. Tako da mislim da bi i on bio sretan".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Naravno, meni kao 'Brescianu' derbi sa Atalantom je poseban. Nije se igrao u Seriji A dugo godina. Ipak, svaka utakmica je podjednako važna". poručio je, između ostalog, Mario Balotelli.

Inače, Brescia se uspjela vratiti u Seriju A, pa će se prvi put nakon sezone 2010/2011 na Rigamontiju igrati utakmice elitnog ranga italijanskog fudbala.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Dobro je ima nade da cu ga geldat u svojoj repki, znaci uzimamo euro!!!
0 0
red devil mo
Trebao si ti davno da pitas majku za misljenje. Ali nikad nije kasno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi