Ovo je najbahatiji fudbaler ikada: "Njemu svejedno, dok mu u travi tražim naušnicu od 10.000 eura"

Ekonom ispričao detalje

Ovo je najbahatiji fudbaler ikada: "Njemu svejedno, dok mu u travi tražim naušnicu od 10.000 eura"

Admin Čaušević

Gdje je god igrao ostavio je trag. Uglavnom po lošem. Mogao je postao istinski šampion, a umjesto toga etiketiran je kao najbahatiji fudbaler u historiji. Fudbal će ga definitivnom pamtiti, ali sigurno ne toliko po velemajstorijama koliko po incidentima.

"Trenirao je sa dijamantnim narukvicama i ogrlicama. Jednom je poslije treninga došao i rekao da je izgubio dijamantnu naušnicu", riječi su čovjeka koji ga je upoznao u prvom licu i morao je da trpi njegovo bezobrazno ponašanje.

"Naušnica je koštala više od 10.000 eura, a njemu je bilo svejedno. Tražio sam je na koljenima u travi, ali nisam uspio da je pronađem."

Les Chapman je bivši ekonom Manchester Cityja. Nakon odlaska u penziju i godina šutnje u jednom podcastu otkrio je pravo lice Marija Balotellija, kontroverznog italijanskog napadača.

Nekadašnji ekonom Građana Les Champan iznio do sada nepoznate detalje o Balotelliju

Iako su mnogi vrlo često sažljevali Balotellija zbog čestih rasističkih uvreda koje je trpio, Chapman je govorio o njegovom bahatom ponašanju za koje vrlo često nisu postojale granice.

Champan je otkrio pozadinu famozne majice "Zašto uvijek ja" koja je postala viralna i danas, 10-ak godina kasnije se može vrlo često vidjeti u objavama na društvenim mrežama. Bilo je to u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda.

Oglasi

"Balotelli me zamolio da isprintam nekoliko majica s porukom. Došao je s jednom ili dvije ideje i ja sam mu rekao: 'Ne, Mario', a onda mi je predložio: 'A zašto uvijek ja?' Čim je to rekao, mislio sam da je savršeno. Ali to mi je donijelo probleme."

"Nisu mi dopustili da više printam majice nakon te utakmice jer umjesto da je samo malo podignuo majicu, podigao ju je iznad glave i dobio žuti karton, David Platt mi je rekao da više nema printanja majica.

"Nakon pet minuta postala je viralna, pa je Mario rekao: 'Nazovite Umbro, želimo proviziju za ove stvari koje se prodaju.' Pa sam nazvao Umbro i prijavio se, a oni su rekli 'ne možemo ništa učiniti u vezi s tim.'"

Famozna majica zbog koje je Balotelli bio u centru pažnje

"Na utakmici protiv Dinama iz Kijeva isključen je nakon 20 minuta. Pa je otišao u svlačionicu, a ja za njim. Sjedio je ispred svog ormarića u tišini. Deset sekundi kasnije, Mancini je uletio u svlačionicu, psujući i vičući psovke iz sveg glasa na italijanskom, mašući rukama kao opsjednut, ludio je..."

"Okrenuo se kako bi se vratio na teren i ugledao torbicu jednog od igrača, Pantilimonovu Louis Vuitton kozmetičku torbicu. Mancini ju je podigao, okrenuo i gađao je Balotelliju u glavu."

Oglasi

"Mario se se pomjerio i torbica je pogodila ormarić. Mancini se opet zaletio na njega, psovao, a ja sam pomislio 'Udari ga, Mario'. Stao sam između njih misleći da ću započeti svađu. Zatim se Mancini okrenuo i otišao pratiti utakmicu."

"Mario je već bio napustio klub. Vratili smo se s predsezone i rekao sam im: 'Ovo je Mariov ormarić'. Otvorili su vrata i ispalo je 30-ak kazni za parkiranje! I jedna od 120.000 eura od kluba u mjesec dana.

Balotelli danas nastupa za Sion gdje je se nalazi u ratu sa navijačima švicarskog kluba

"Auto mu je zaplijenjen 27 puta i bio je dužan Gradskom vijeću Manchestera hiljade funti kad je otišao. Mislim da je klub platio za njega."

"Policija ga je uhapsila u njegovoj prvoj sedmici u Cityju. Na prednjem sjedalu imao je oko 20.000 eura. Trenirao je s dijamantnim narukvicama i ogrlicama."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jednom je došao nakon treninga i rekao da je izgubio dijamantnu naušnicu. Koštala je više od 10.000 eura, ali nije se trudio. Tražio sam je po travi na koljenima, ali nisam je uspio pronaći", završio je Chapman.

Balotelli je tokom karijere napravio mnogo incidenta, a isto tako promijenio i veliki broj klubova. Danas, sa svoje 32 godine, igra za Sion gdje također vrlo često ulazi u probleme sa navijačima. Vrlo je izvjesno da će od ljeta morati tražiti novu sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi