Balotellijeva telenovela se nastavlja: Nakon današnjih pregleda Brescia će ga pustiti u trening kamp

Napadač i klub "u klinču"

Balotellijeva telenovela se nastavlja: Nakon današnjih pregleda Brescia će ga pustiti u trening kamp

Dok se čeka nastavak Serije A, italijansku sportsku javnost zabavlja telenovela sa Balotellijem u glavnoj ulozi.

Svako dan posredstvom italijanskih medija stiže nova epizoda iz Brescije. Pa je nakon nekoliko izostanak s treninga, raskola sa klubom, jučer stigla i epizoda u kojoj je Mario Balotelli vraćen sa kapije trening kampa Brescije.

Balotelli jučer ne da nije kasnio, već je došao 20 minuta ranije na trening, ali ga je jedan od uposlenika vratio "otjerao" sa kapije kada je Super Mario želio ući u kamp.

Napadač je navodno imao "opravdanje" od svog ličnog doktora u kojem stoji da ima problema sa gastroenteritisom i da zbog toga ne može trenirati do 10. juna. Međutim, u klubu sumnjaju u to i vjeruju da je nalaz samo trik kojim Balotelli želi izbjeći treninge - špekuliše se i da je Balotelli nabacio par kila tokom karantina.

Zvanično, Balotelli je jučer vraćen sa kapije upravo zbog nalaza, zbog činjenice da se i dalje vodi kao igrač "van stroja".

Onemogućavanje ulaska u trening kamp samo je novi korak u pravnoj borbi između kluba i napadača, nakon navodnog pisma Brescije Balotelliju u kojem je obaviješten o otkazu. Raskid saradnje, međutim, do danas nije ozvaničen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako je u sporove oko ugovora uključen i Sindikat igrača, klubovi moraju poduzeti više koraka kako bi ojačali svoju poziciju kada žele jednostrano raskinuti saradnju.

Sport Mediaset piše da je Mario Balotelli danas obavio ljekarske preglede nakon kojih može nastaviti sa treninzima. Tako će on ponovo moći u trening kamp Brescije i nastaviti sa radom. Vjerovatno će međutim Balotelli raditi odvojeno od ostatka ekipe...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi