Cellino razočaran Serijom A, prodaje Bresciju i vraća se u engleski fudbal?

Već se špekuliše o novom vlasniku italijanskog kluba

Cellino razočaran Serijom A, prodaje Bresciju i vraća se u engleski fudbal?

Italijanskom poduzetniku Massimu Cellinu je bilo dosta italijanskog fudbala i Brescije. Mediji na Apeninima sada pišu da je spreman prodati Bresciju i vatiti se engleskom fudbalu.

63-godišnjak je navodno izuzetno razočaran načinom na koji se italijanski fudbal vodi, posebno načinom raspodjele novca od TV prava, a tu je i činjenica da se sezona Serije A prvobitno suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa nije prekinula što vrlo vjerovatno znači da se Brescia vraća u drugi rang.

TuttoMercatoWeb piše da je Cellino zainteresovan za kupovinu Charltona, Readinga i Birmingham Cityja.

Kako je Charlton Athletic u opasnoj zoni i na putu ka Ligi 1, Reading i Birmingham se čine primamljivijim opcijama za Cellina.

Inače, Massimo Cellino je ne tako davno bio vlasnik Leeds Uniteda, dok je vlasnička prava Brescije priskrbio prije tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije prodaje kluba Cellino namjerava doći do profita prodajom najvrijednijih eksponata, Sandra Tonalija, Andree Cistane i Jesseja Joronena.

Navodno će Brescia biti prodana Mauru Ferrariju, "gazdi" kompanije Germani koja je generalni sponzor košarkaškog kluba Brescia Leonessa.

Top Komentari

DelPiero
kakav klosar, najlosiji bio u ligi i sad krivi druge
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi