FK Gornji Rahić novi član Prve lige FBiH

U baražu eliminisali bugojansku Iskru

FK Gornji Rahić novi član Prve lige FBiH

Haris Zilić

U Bugojnu je odigran revanš duel baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH između Iskre i Gornjeg Rahića. Prvi meč u Gornjem Rahiću pripao je domaćinima sa 2:1, danas u Bugojnu rezultat je glaso 0:2 za goste i Gornji Rahić je sa ukupnih 4:1 u zbiru postao novi član Prve lige FBiH.

Iskra je zaprijetila odmah u prvoj minuti, Pidro je oprobao udarac sa 30 metara, lopta je otišla daleko pored gola golmana gostiju Kordića.

Dobar napad Iskre i fina kombinacija u 14. minuti. Đopa je ostavio loptu Pidri koji pronalazi Delića, a pomenuti fudbaler pokušava iz prve efektno plasirati loptu, no ona odlazi preko gola gostiju iz Gornjeg Rahića.

Prijete gosti u 18. minuti preko Softića, no Đelilović je pratio akciju i spasio Iskru. U 23. minuti nije bilo spasa za Iskru. Hodžić je doveo Gornji Rahić u vodstvo od 0:1.

U 29. minuti Iskra prijeti iz slobodnog udarca, lukavo je pokušao Delić, lopta je otišla malo pored gola golmana Kordića.

Velika prilika za Gornji Rahić u 31. minuti. Sjajno se snašao u gužvi jedan od igrača gostiju i šutirao glavom, golman Konjarić brani krajnjim naporom. Minut kasnije na drugoj strani Kordić čudesno zaustavlja pokušaj Seferovića.

Oglasi

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1 za goste.

U nastavku prva prijeti Iskra preko rezerviste Kalbića. Sjajno je prošao u 53. minuti, bila je to dobra prilika, ali niko nije pratio od njegovih saigrača i lopta se "šetala" ispred linije gola Gornjeg Rahića, ostalo je 0:1.

Fenomenalan prodor Softića u 64. minuti, Đelilović u posljednji trenutak spašava Iskru. Dobar napad gostiju je to bio.

U 69. minuti majstorija rezerviste Čauševića. Sjajno se izborio za udarac i onda majstorski zatresao mrežu Iskre. Pogodio je gornji lijevi ugao gola golmana Konjarića i to je bilo 0:2 za Gornji Rahić.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja i Gornji Rahić, mjestašce od 3.500 stanovnika od naredne sezone će imati klub u Prvoj ligi FBiH.

Baraž za Prvu ligu FBiH, revanš utakmica:

Iskra Bugojno - Gornji Rahić 0:2 (/Hodžić 23', Čaušević 69')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

ISKRA BUGOJNO: Konjarić, Šabić, Kadunić, Opardija, Pidro, Seferović, Kmetaš, Alibegović, Delić, Đelilović, Đopa.

GORNJI RAHIĆ: Kordić, Bošnjaković, Hodžić, Hasikić, Dedić, Ibrahimbašić, Softić, Kadić, Mujagić, Lukić, Kadrić.

Top Komentari

Gari Garinča
Dok god Bugojno ima ovakvog načelnika bugojanci mogu samo sanjati viši rang. Zato ljubitelji nogometa iduće godine kaznite ga i glasajte za nekog ko ce Iskru vratiti u visi rang.
1 0
FreshCat9
na primjeru ove vijesti se vidi sta znaci s jedne strane 'placeno novinaratvo' a sa druge 'interes javnosti'. celik i rahic clanovi 1. lige fbih. o celiku hvalospjevi (razumljivo; klib s tradicijom u bivsoj drzavi, navijaci, infrastruktura...) o rahicu 4 recwnice. eto, to je slika danasnjeg ne samo novinarstva nego i karaktera fudbala. trebali ste brate i rahic ispratiti, barem.upola...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi