Čelik u nevjerovatnoj atmosferi izborio plasman u Prvu ligu FBiH
FOTO: D. Kurbegović

U baražu bolji od Klisa

Čelik u nevjerovatnoj atmosferi izborio plasman u Prvu ligu FBiH

H. Zilić

Fudbaleri Čelika izborili su plasman u Prvu ligu FBiH. U revanš duelu baraža na Bilinom polju u nevjerovatnoj atmosferi pred oko 10.000 gledatelja savladali su Klis Buturović Polje rezultatom 3:0 i sa ukupnih 4:1 (prvi meč 1:1) izborili promociju u Prvu ligu FBiH.

Prvi napad na utakmici imali su gosti u drugoj minuti preko Vile, bez problema za odbranu Čelika.

Nakon toga Zeničani preuzimaju sredinu terena, drže posjed i strpljivo čekaju svoju šansu.

Prva prava prilika i pogodak u 14. minuti. Salčinović je izveo korner, a Žuna glavom pogađa za erupciju oduševljenja na Bilinom polju.

Nakon gola Čelik je izgledao sigurnije i bolje na terenu, a do novog slavlja čekala se 28. minuta.

Oglasi

Ponovo je korner bio koban za goste. Ovaj put se sjajno na drugoj stativi snašao Karalić i to je bilo 2:0.

U 40. minuti Šijerkić propušta veliku priliku, šutirao je sa sedam metara, lopta ide pored gola golmana Cere, ostalo je 2:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena. Ovome dodajmo da je i Durmiš imao veliku priliku u 44. minuti, ali odbrana Klisa je loptu izbacila sa gol linije.

Početkom drugog poluvremena odvažnija igra Klisa imali su dvije prilike. Prvo je Durmo spasio Čelik, a onda nakon prekida odbrana Zeničana dobro reaguje.

U 57. minuti Durmiš je izašao sam na golmana Klisa, ali loše šutira, propala je velika prilika da Čelik "završi" utakmicu u tim momentima.

Oglasi

U 78. minuti novo slavlje za Čelik. Karalić je postigao svoj drugi pgoodak za 3:0 i u tim momentima jasno je bilo da će Čelik igrati u Prvoj ligi FBiH naredne sezone.

Baraž za Prvu ligu FBiH, revanš utakmica:

Čelik - Klis Buturović Polje 3:0 (Žuna 14', Karalić 28', Karalić 79',)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

ČELIK: Durmo, Arnautović, Vardo, Međuseljac, Isaković, Salčinović, Karalić, Žuna, Šijerkić, Sivac, Durmiš.

KLIS: Cero, Bajramović, Šehić, Ovnović, Vila, Kudra, Kozić, Hero, Mušinović, Zečić, Makan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Bravo za Čelik, čekamo vas na Grbavici ako Bog da za godinu ili dvije u Premijer ligi!!! Svaka čast ekipama Igmana ili Sloge ali nema tu čari koju fudbal donosi igranjem sa ekipama sa tradicijom.
3 0
CASIO
Treca liga 10 milja. Bogami golemo. Do bagro
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti