Cijeli stadion je ustao na noge: Ovakav ispraćaj će legenda Čelika pamtiti do kraja života

Salčinovićev posljednji meč?

Cijeli stadion je ustao na noge: Ovakav ispraćaj će legenda Čelika pamtiti do kraja života

Edmir Škorić

Nogometni klub Čelik plasirao se u Prvu ligu Federacije BiH nakon što je danas u revanšu doigravanja sa 3:0 pobijedio Klis.

Zeničani su u prvom meču odigrali 1:1 u Konjicu, ali su u revanšu iskoristili ulogu favorita, ali i veliku podršku s tribina te sa 3:0 trijumfom napravili proboj ka najvišem rangu bh. nogometa.

Čelik je imao dosta problema i godinama nije u Premijer ligi, ali korak po korak, vraća se tamo gdje mu je objektivno i mjesto i gdje mnogi neutralni ljubitelji nogometa žele da ga vide.

Navijači su danas priredili spektakl za pamćenje, a nakon što se utakmica završila krenulo je ludo slavlje.

Velika bakljada na tribinama u par navrata je prekidala meč, ali atmosfera je bila zaista spektakularna i dosljedna velikih evropskih utakmica.

Oglasi

Istovremeno, viđena je i jedna emotivna scena. Fenan Salčinović je izašao iz igre, ali cijeli stadion je skandirao.

Uz ovacije se Salčinović najvjerovatnije oprašta od Čelika, iako to još uvijek nije poznato. Ipak, vrlo moguće da mu je to bila i posljednja utakmica u omiljenom dresu.

Salčinović (35) je najviše utakmica odigrao za Čelik, iako je u BiH još nastupao za Olimpik i Zrinjski, a u inostranstvu je igrao za Rijeku i u Norveškoj.

Kao igrač Čelika je igrao u nekoliko rangova, a sada je na poseban način ispraćen...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Određeni podaci govore da ihje oko 10.000 navijača danas bilo na Bilinom polju i zaista su ovo scene koje pokazuju da Čelik zaslužuje mnogo više od niželigaškog nogometa.

Osim Čelika, danas je plasman u  Prvu ligu FBiH izborio i FK Gornji Rahić koji je pobijedio Iskru u Bugojnum, a u "federalki" je i Sloboda iz Tuzle, koja je ispala iz Premijer lige. Već se naziru neke spektakularne utakmice...

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Cestitke Celiku a ja znam da vi gotivite Celik ali nemojte pretjerivati sa brojem gledalaca
0 1
FreshCat9
cestitke celiku! bravo za navijace!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi