Rakitić: Iskreno, žao mi je Modrića

Veznjak Barcelone nakon El Clasica

Rakitić: Iskreno, žao mi je Modrića

Vezni fudbaler Barcelone Ivan Rakitić rekao je poslije velike pobjede u El Clasicu nad Realom da je njegov tim u potpunosti zasluženo došao do sva tri boda.

Barca je na Nou Campu na krilima Suareza razbila Real sa čak 5:1 i to bez Messija čiji se izostanak, prema Rakitićevim riječima ali i rezultatu, uopšte nije osjetio.

"Igrali smo sjajno, čak i u momentima kada nam je Real stvarao probleme u drugom poluvremenu. Ostali smo smireni, bili superiorni i zasluženo pobijedili. Želimo da se Messi što prije oporavi, ali neka miruje još malo jer se stvari odvijaju perfektno za sada", rekao je Rakitić, te potom priznao:

"Iskreno, žao mi je Luke Modrića nakon ovog poraza, ali na ličnom planu. Ipak više volim govoriti o svojoj ekipi. Ne možemo sada govoriti kako je njima, ali samo mogu reći da smo svi u Barceloni presretni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon pobjede u El Clasicu, Barcelona je prvoplasirani tim tabele sa 21 bodom dok je Real tek deveti sa 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi