Xavi plaća 32 miliona eura za šesnaestogodišnje čudo od djeteta

Hoće li ga moći dovesti?

Xavi plaća 32 miliona eura za šesnaestogodišnje čudo od djeteta

Esmer Oštraković

U narednim danima očekuje se još jedan sjajan transfer za budućnost u režiji čelnika Barcelone.

Naime, kako navode španski mediji, već sutra bi se trebao održati sastanak odgovornih ljudi iz Barcelone, te agenta budućeg pojačanja ovog kluba.

Radi se o mladom, šesnaestogodišnjem čudu od djeteta iz Palmeirasa, a njegovo ime je Endrick Feliepe, te predstavlja budućnost nogometa.

Tako barem tvrde skauti iz Barcelone, koji su nagovorili svoju upravu da što prije završe dogovor sa njegovim agentima, te dogovorili dolazak talentovanog mladića.

On još uvijek nema upisane profesionalne minute, ali je potpisao ugovor sa Palmeirasom ovog ljeta, a u njemu postoji klauzula po kojoj može otići, a ta cifra iznosi 32 miliona eura.

Barcelona je navodno spremna da ju aktivira, naravno ukoliko dođe do dogovora sa agentima ovog, kako su ga nazvali, čuda od djeteta.

Ukoliko sve bude kako se nadaju čelnici Barcelone, oni bi narednog ljeta potpisali ugovor sa njim, a klubu bi se pridružio 2024. godine, kada postane punoljetan.

Osim Barcelone, interes za ovog mladog nogometaša pokazao je i Paris Saint-Germain, te ostaje da vidimo ko će na kraju pobjediti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj mladi nogometaš pokriva sve pozicije u napadu, te bi bio sjajan zalog za budućnost, a mnogi predviđaju da ima karakteristike koje posjeduje i Leo Messi.

Naravno, ne bi ovo bio prvi put da Barcelona od mladog nogometaša napravi stroj za postizanje golova, jer su to radili već nekoliko puta u svojoj historiji

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi