Ajax je gospodski klub, to ovaj potez itekako pokazuje
Fantastični mladi defanzivac imao je veliki broj ponuda sa svih strana. Na kraju se odlučio za odlazak u Barcelonu (Foto: EPA)

Pustili De Ligta da odabere

Ajax je gospodski klub, to ovaj potez itekako pokazuje

M. Šljivak

Holandski velikan Ajax ostaće ovog ljeta bez nekoliko standardnih protimaca.

Frenkie de Jong je već član Barcelone, govori se o odlasku još nekih fudbalera, a najviše o mladom Matthijsu de Ligtu.

Ovaj 19-godišnjak je zaludio evropske velikane, a prema informacijama koje stižu iz Holandije i on će potpisati ugovor sa Barcelonom.

Katalonski velikan je ponudio 60 miliona eura za De Ligta. Ajax će tu ponudu prihvatiti i ovim potezom je napravio poprilično zanimljiv, ali i gospodski potez.

Amsterdamski tim je odlučio ispoštvovati želju igrača. De Ligt silno želi obući dres Barcelone i u mjesto da otvore licitaciju sa ponudama svih zainteresovanih, prodaće ga Barceloni.

Tako će De Ligt put Nou Campa, iako je Barca ponudila nešto manje novca nego što su ostali timovi to spremni uraditi. Ajax je u potpunosti stao iza želje fudbalera i Katalonci će dobiti veliko pojačanje.

Interes za De Ligta pokazivali su sve sami velikani. U redu su pored Barcelone stajali još Bayern, Juventus, Real Madrid, PSG, ali ih je na kraju španski šampion pobijedio.

Ajax iz Barce dobija veliki broj fudbalera

Barcelona i Ajax dogovorili su nedavno saradnju koja bi mogla biti izuzetna za obje strane.

Katalonski i holandski velikani imaju odličnu saradnju, a posljednji transfer koje su obavili je dolazak Frenkieja de Jonga u Barcu za 75 miliona eura.

U saradnji koju su potpisali oba tima bi imala međusobne olakšice u angažovanju fudbalera.

Barcelona bi u tom slučaju imala prednost u kupovini igrača holandskog kluba, dok bi iz Barce pojedini igrači išli na posudbu u Ajax.

Ajax je tu saradnju već odlučio da iskoristi, pa bi veliki broj mladih fudbalera već tokom ljeta trebao otići u Amsterdam.

Alex Collado je jedan od prvih za koje je holandski tim pitao, ali nije i jedini. Moguće je da će dres Ajaxa obući Oriol Busquets, Jean-Clair Todibo, Juam Miranda, te Monchu ili Chumi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovakav vid saradnje je svakako veoma interesantan. Ajax ima odličnu "fabriku" igrača, Barcelona također i sigurno će saradnja donijeti obostrano zadovoljstvo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije