Barca i dalje bez poraza, na Camp Nou "pao" i Villarreal

Lagana pobjeda Blaugrane

Barca i dalje bez poraza, na Camp Nou "pao" i Villarreal

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na domaćem terenu savladali Villarreal sa 5:1 u zaostaloj utakmici 34. kola španske La Lige.

Katalonski klub je i dalje bez poraza u ovoj sezoni, a lakše od očekivanog na Camp Nou večeras je pao Villarreal. Barca je sjajno otvorila utakmicu kada je u 11. minuti domaći tim do prednosti doveo Coutinho.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za Barcelonu. Iniesta je odlično proigrao Dignea koji je asistirao Paulinhu za drugi gol Blaugrane. U samom finišu prvog dijela Barca je povela sa 3:0. Magičnu akciju odigrali su Iniesta i Messi, a na kraju je Argentinac savladao golmana gostiju.

Na početku drugog dijela gosti su uspjeli smanjiti na 3:1 kada je rezervista Sansone savladao Cilessena. Ipak, u samom finišu utakmice Barca je postigla još dva gola, a u centru pažnje bio je Ousmane Dembele koji je s dva gola postavio konačnih 5:1.

Barca je prije dva kola osigurala titulu prvaka Španije i nalazi se na prvom mjestu sa 90 bodova, dok je Villarreal na šestom mjestu sa 57 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Barcelona - Villarreal 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi