Mundo Deportivo tvrdi: Barcelona se pojačala iz Ajaxa

Stiže De Jong

Mundo Deportivo tvrdi: Barcelona se pojačala iz Ajaxa

M. Šljivak

Ekipa Barcelone dobila je još jedno pojačanje.

Novi igrač Barcelone postaće 20-godišnji fudbaler Ajaxa Frenkie de Jong, koji će član katalonskog giganta postati 2019. godine.

Mundo Deportivo je danas donio infromaciju kako je Barcelona završila posao sa amsterdamskim timom i da će on od naredne godine preseliti na Nou Camp.

De Jong je igrama za holandskog velikana privukao veliku pažnju na sebe. Posebno ga je u svojim redovima želio Manchester United, a u redu su stajali i ostali velikani iz Premiershipa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi fudbaler tako bi uz Arthura Mela iz Gremija mogao činiti novi vezni red Barce kojem će sasvim sigurno trebati osvježenje.

Frenkie de Jong je ove sezone nastupio u 26 utakmica za Ajax, a njegova cijena na tržištu je sedam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti