Barca i večeras sigurna, titulu može proslaviti već sutra

La Liga

Barca i večeras sigurna, titulu može proslaviti već sutra

E. Škorić

Barcelona je u 34. kolu španske La Lige s 2:0 slavila na gostovanju kod Alavesa.

Iako je Lionel Messi ostao na klupi, kao i još nekolicina prvotimaca poput Albe i Lengleta, Katalonci su bez većih problema stigli do nove pobjede i to na teškom gostovanju kod Alavesa.

U prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, mada ih je moglo biti, ali u nastavku je gostujući sastav došao do dva gola i do pobjede s kojom je praktično ubio i zadnju nadu Atleticu da može nekim čudom biti prvi.

U desetoj minuti nastavka je Barca odigrala odličnu akciju, koju je započeo Sergi Roberto, koji je razmijenio pas sa Vidalom, a onda je njegov ubačaj kroz noge propustio Suarezu, lopta došla do Carlesa Alene, koji je bio siguran.

Samo pet minuta kasnije, uz asistenciju VAR-a, dosuđen je penal za Barcelonu, a Luis Suarez mirno zabija svoj 21. pogodak, čime je prestigao Karima Benzemu, ali je nedodirljiv Messi sa 33 gola i 13 asistencija.

Messi je od 61. minute igrao, no nije uspio da se upiše večeras u strijelce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca sada ima 12 bodova više od Atletica i ako sutra Madriđani izgube od Valencije, tim Ernestea Valverdea počet će i zvanično sa slavljem. Ako ništa, odgodit će se slavlje do vikenda i duela sa Levanteom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi