Barca pored Pjanića želi i zvijezdu Bundeslige

Havertz na meti Katalonaca

Barca pored Pjanića želi i zvijezdu Bundeslige

E. Škorić

Njemački reprezentativac Kai Havertz još jedan je u nizu kvalitetnih igrača koje prati Barcelona.

Katalonci rade na transferu Miralema Pjanića iz Juventusa, a uz to razmišljaju i o Kaiju Havertzu, izuzetno talentovanom veznjaku Bayer Leverkusena.

Za Havertza se zanima i Bayern, a njemački Sport1 tvrdi da je katalonski klub spreman da ponudi nekoliko prvotimaca u zamjenu za reprezentativca Njemačke.

Ipak, taj transfer za sada ne izgleda kao ostvariv jer Apotekari traže za 20-godišnjaka 100 miliona eura, a Barcelona i dalje nije spremna previše trošiti, pa je uglavnom bazirala sve na razmjenu igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On ima ugovor s Bayerom do 2022. godine, a postoje i interesi iz Engleske od Manchester Uniteda i Chelseaja. Sport1 također piše da je Barca ponudila mladog beka Emersona (posuđen Betisu) kao i Carlesa Allenu (22) i Marca Cucurella (21), ali to bi moglo biti nedovoljno da Bayer popusti.

Havertz je odigrao 139 takmičarskih utakmica za Leverkusen postigavši 38 golova i 30 asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi