Barca u iskušenju: Stigla bogata ponuda za Iniestu

Ide u Kinu?

Barca u iskušenju: Stigla bogata ponuda za Iniestu

Endin Čaušević

Španski veznjak Andres Iniesta prije nekoliko mjeseci produžio je ugovor s Barcelonom čime je prekinuo špekulacije da će na ljeto napustiti ovaj klub.

O Iniestinom odlasku špekulisalo se mjesecima, ali na kraju je ovaj veznjak produžio ugovor s Barcelonom i prema mišljenju mnogih karijeru će završiti u dresu jedinog kluba u karijeri. Međutim, španski mediji su prenijeli da još uvijek nije nemoguće da na kraju ove sezone Iniesta promijeni sredinu.

Katalonski Sport objavio je da jedan od najboljih veznjaka u posljednjih desetak godina ima na stolu bogatu ponudu iz Kine koju će teško odbiti. Naime, Tianjin Quanjian nakon Pata, Witsela i Modestea u svojim redovima želi i legendernog Iniestu.

Kineski klub je spreman platiti Barceloni čak 35 miliona eura za ovog 33-godišnjeg igrača i jasno je da ovu sumu katalonski klub teško može dobiti od nekog kluba iz Evrope. Ipak, u Barci su prepustili da Iniesta donese konačnu odluku oko toga da li želi ići u Kinu ili ostati na Nou Campu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Protiv ovog transfera je Ernesto Valverde koji je prije nekoliko mjeseci vršio pritisak na čelnike Barce da daju Iniesti novi ugovor. Valverde vjeruje da je Iniesta i dalje jedan od najvažnijih igrača ove ekipe, te da ga ne smiju prodati bez obzira kakva ponuda došla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi