Barca u Sevillu putuje bez Messija, u tim uvršten Boateng

Pojačanje spremno za susret Kupa Kralja

Barca u Sevillu putuje bez Messija, u tim uvršten Boateng

Trener Barcelone Ernesto Valverde odredio je igrače na koje će računati u susretu Kupa Kralja protiv Seville.

Katalonci će sutra u okviru četvrtine finala Kupa Kralja gostovati na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu kod Seville, a Valverde u tom meču neće moći računati na Lea Messija koji se nije našao na spisku putnika.

S druge strane, novo pojačanje Katalonaca Kevin-Prince Boateng je uvršten na spisak i njega sutra možemo očekivati na terenu prvi put u dresu Barce.

Spisak svih igrača koje Valverde vodi u Sevillu:

Ter Stegen, Semedo, Pique, Rakitić, Denis Suarez, Coutinho, Arthur, Luis Suarez, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Kevin-Prince Boateng, Sergi Roberto, Alena, Vidal, Vermaelen, Riqui Puig, O. Busquets.

Boateng želi postići gol Realu na Bernabeu 

Novo pojačanje Barcelone ima jednu veliku želju - želi postići gol Realu na Bernabeu.

"Barca, dolazim! Žao mi je što sam morao da napustim Sassuolo, ali ovo je velika prilika. Ne pitaj me za Real Madrid... To je samo prošlost", kazao je Boateng za Sky Sport Italiju, pa je dodao:

"Želim da se usredotočim samo na Barcelonu i nadam se da ću postići pogodak na Santiago Bernabeu u sljedećem El Clasicu".

Boateng je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za mnoge klubove iako ima tek 31 godinu. On je igrao za Herthu, Tottenham, Borussiju Dortmund, Portsmouth, Schalke, Milan, Las Palmas i Eintracht Frankfurt. Ono što dodatno raduje čelnike Barce jeste da bivši reprezentativac Gane ima i pasoš Njemačke i da se neće voditi kao stranac.

Top Komentari

teddy sheringham
Kakav promašaj Barcelone.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi