Boateng predstavljen pred praznim Nou Campom
Boateng je jučer stigao u Barcelonu na posudbu iz Sassuola, s tim da Katalonci imaju pravo na otkup njegovog ugovora na kraju sezone

Niko nije došao da ga gleda

Boateng predstavljen pred praznim Nou Campom

E. Škorić

Kevin-Prince Boateng je danas predstavljen na Nou Campu nakon što je jučer potpisao posudbeni ugovor do kraja sezone.

Boateng je iz Sassuola došao u Barcelonu, koja je za njegovu posudbu platila 1.8 miliona funti, a postoji mogućnost da ga klub kupi na ljeto za sedam miliona funti.

Tridesetjednogodišnjak je svojevremeno govorio da mu je san dres Real Madrida, no sudbina ga je odvela na Nou Camp, a tamo ga dočekao skoro niko nije.

Naime, za vrijeme predstavljanja Boatenga, tribine ovog kultnog stadiona bile su sablasno prazne, što recimo nije bio slučaj s predstavljanjem nekih drugih pojačanja kao što su Philippe Coutinho, Ousmane Dembele ili Cesc Fabregas.

No, za razliku od Dembelea, Boateng se barem nije obrukao na predstavljanju, a u Španiji je ranije već igrao dok je nastupao za Las Palmas

Iza sebe ima veliki broj klubova, nosio je i dres Milana, a pitanje je hoće li imati mjesta u timu Barce pored svih tih zvijezda, mada je i njemu jasno da je stigao kako bi bio rezerva.

Stigao u Barcelonu, a želio da igra za Real Madrid

Nisu baš svi navijači Barcelone oduševljeni što je Boateng potpisao za ovaj klub. Naime, on je u prošlosti u svojim izjavama znao dosta kritikovati katalonski klub, a jednom prilikom je čak izjavio da mu je sad da zaigra u dresu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova izjava se odmah našla u centru pažnje, a video je čak objavila i ugledna Marca na Twitteru. No, Boateng je pokušao to sve da iskulira jučerašnjom izjavom da se to što je pričao treba zaboraviti, te da mu je sada jedina želja da postigne gol Realu u El Clasicu i to na Santiago Bernabeu.

"Više navijam za Real Madrid nego za Barcelonu u El Clasicu. To je klub za koji bih volio igrati jednog dana. Još dok sam bio dijete uvijek mi se sviđao taj bijeli dres Real Madrida", tada je izjavio Boateng.

Top Komentari

Konj konjski
Joj debila vidjeli praznu tribinu iza njega i skontali da ga niko nije dosao gledati a ljudi na tribini ispred njega.Pa ne mase mami svojoj
3 1
Mele
Jako pojacanje, zabice 2 do juna, mozda i 3 ako se ne povrijedi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi