Barca zainteresovana za tri defanzivca
Foto: EPA

Žele pojačanje u odbrani

Barca zainteresovana za tri defanzivca

Barcelona namjerava narednog ljeta dovesti pojačanje u odbrani.

Dobro je poznato da Katalonci imaju velikih problema u posljednjoj liniji tima, a na kraju ove sezone će gotovo sigurno ostati bez štopera Thomasa Vermaelena i Javiera Mascherana.

Upravo zbog toga čelnici ovog kluba namjeravaju dovesti jednog pouzdanog defanzivca narednog ljeta. Kako prenosi Mundo Deportivo, Barca prati Milana Skriniara iz Intera, Kalidou Koulibalyja iz Napolija i Dayota Upamecanoa iz Red Bull Leipziga. 

Skriniar je fudbaler iz Slovačke koji ima samo 22 godine i prirodna pozicija mu je štoper. On je u Inter stigao ovog ljeta iz Sampdorije za 23 miliona eura isigurno neće biti jeftina akvizicija za Barcu. Koulibaly je nešto stariji i ima 26 godina, a njegova trenutna tržišna vrijednost je 30 miliona eura, ali smatra se da ga Napoli sigurno neće pustiti ispod 50 ili 60. Upamecano je najmlađi od pomenutog trojca i ima samo 19 godina i standardan je član prve postave Leipziga. Iako je veoma mlad sigurno je da neće ni on biti jeftin pa je jasno da će Barca, za kojeg kog da se odluči, morati izdvojiti veliki novac. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, do narednog ljeta ima još mnogo vremena i postoji mogućnost da će još neki igrač zapasti za oko čelnicima katalonske ekipe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi