Barcelona angažuje zamjene za Suareza i Piquea
Foto: EPA

Werner i Upamecano na Nou Campu?

Barcelona angažuje zamjene za Suareza i Piquea

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone očigledno u narednim mjesecima želi podmladiti ekipu.

Nekoliko fudbalera katalonskog velikana je na izlaznim vratima kluba, ali već se planira dovođenje i zamjena za igrače koji su stariji od 30 godina.

Tako je sportski direktor Barce Robert Fernandez tokom vikenda boravio u Njemačkoj gdje je posmatrao utakmicu RB Leipziga i Bayerna, gdje je posmatrao dvojicu fudbalera.

To su napadač Timo Werner (21) i štoper Dayot Upamecano (19) za koje u timu sa Nou Campa vjeruju da su dostojne zamjene za Luisa Suareza i Gerarda Piquea.

Navodno će Barcelona ovaj duo pokušati angažovatoi već u januaru, ali se njihov dolazak u redove ovog velikana očekuje narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radi se o fudbalerima kojima se predviđa blistava karijera i koji su već stekli ime u svjetu fudbala zahvaljujući fantastičnim nastupima u timu iz Leipziga.

Werner se pored Barcelone povezuje i sa prelaskom u Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi