U Barceloni poput "bombe" odjeknula vijest za koju se svi nadaju da je laž, tu ga niko ne želi

Antonio Conte im se ponudio

U Barceloni poput "bombe" odjeknula vijest za koju se svi nadaju da je laž, tu ga niko ne želi

E. Čaušević

Xavi Hernandez nedavno je saopštio da će na kraju ove sezone napustiti Barcelonu nakon čega je krenula lavina špekulacija oko toga ko bi mogao biti novi trener katalonskog kluba.

Iako Xavi ima važeći ugovor s Barcelonom nakon nešto lošijih rezultata i kritika navijača odlučio je da je najbolje da na kraju sezone napusti Camp Nou i trenersko mjesto prepusti nekome drugom.

Nakon što je postalo jasno da će Barcelona na ljeto dobiti novog trenera počele su špekulacije oko toga ko će biti nasljednjik Xavija, te su se mnogi treneri pojavili "u igri".

S Barcelonom se povezuju Jurgen Klopp, Jose Mourinho, Rafa Marquez i mnogi drugi, ali čini se da je nekako najrealnija opcija Hansi Flick kojeg su Laporta i društvo već kontaktirali kako bi mu ponudili trenersku poziciju.

Međutim, španski mediji danas navode da bi se na ljeto moglo desiti veliko iznenađenje jer se navodno u igri pojavilo još jedno ime.

Oglasi

U pitanju je italijanski stručnjak Antonio Conte koji je već skoro godinu dana bez posla nakon što je dobio otkaz u Tottenhamu.

Contea su nedavno povezivali s Milanom, a danas je poput bombe odjeknula vijest u fudbalskoj javnosti da bi nekadašnji trener Intera i Juventusa mogao na ljeto da preuzme klupu Barcelone.

Katalonski Sport objavio je da je Antonio Conte ponuđen Barceloni kao zamjena za Xavija, te da čeka odgovor Blaugrane.

Međutim, navijači nisu baš s oduševljenjem dočekali tu vijest jer smatraju da Conte nije najbolje rješenje zbog činjenice da Italijan igra dosta defanzivniji fudbal što ne odgovara načinu igre koja krasi Barcelonu već dugo vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Conte je očito odlučan da pokuša da se nametne Laporti kao jedno od rješenja, a da li će ozbiljnije ući u cijelu priču ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Nemaju oni love ni za Husrefa Musemića. Lafo birkaju koga će??? Hahahahah A mogu priuštiti jedino nekog za minimalac da radi :-(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti