Barcelona u ozbiljnom problemu zbog trenera: Sanjaju jednog, drugi je realnost, treći nužda
Katalonski velikan u potrazi za novim trenerom (Foto: EPA)

Zamjena za Xavija

Barcelona u ozbiljnom problemu zbog trenera: Sanjaju jednog, drugi je realnost, treći nužda

Midhat Šljivak

Barcelona na kraju sezone ostaje bez trenera. Xavi Hernandez se odlučio na odlazak iz kluba, a sportski direktor Deco već je u potrazi za čovjekom koji će preuzeti vođenje katalonskog velikana. Mnoga imena se povezuju s Barcom i vjeruje se da će na klupu sjesti veliko ime.

Xavi Hernandez je neočekivano odlučio da ode s klupe Barcelone na kraju sezone. Pritisak u voljenom timu mu je preveliki i odlučio je da ode po završetku prvenstva.

Iznenadilo je to i rukovodstvo Barcelone. Predsjednik Joan Laporta nikako nije očekivao da će morati u potragu za novim trenerom, ali je sve oko toga prepustio sportskom direktoru Decu.

Ipak, Laporta ima svoju želju koja je međutim, po svemu sudeći nedostižna. To je Jurgen Klopp.

Njemački stručnjak napušta Liverpool po okončanju sezone. Ipak, aposlutno niko ne vjeruje da će odmah preuzeti novi klub jer mu je cilj da se odmori i da uzme barem godinu dana pauze.

Oglasi

Međutim, drugi Nijemac se polako priprema za dolazak u Barcelonu. Nekadašnji selektor Njemačke i trener Bayerna Hansi Flick već uči španski jezik. Navodno je upravo on najbliži trenerskoj klupi, no nije jedini kandidat.

Barcelona želi iskusnog stručnjaka. Ne žele pružati šansu trenerima koji nemaju previše iskustva u velikim utakmicama, kao što je to slučaj s Xavijem, pa će obratiti pažnju samo na velika imena.

Među kandidatima je i trener Porta Sergio Conceicao. On je navodno miljenik sportskog direktora Barcelone i bit će veoma interesantno vidjeti za koga će se na kraju odlučiti u redovima katalonskog kluba.

Rafael Marquez jedini od mladih trenera ima šansu za posao

Rafael Marquez jedini je mladi trener koji ima kakvu-takvu šansu da preuzme klupu Barcelone.

44-godišnji Meksikanac radi u omladinskim kategorijama, klub ima veliko povjerenje u njega i bit će rješenje ako ne uspiju angažovati neko vrhunsko ime.

Oglasi

"Barcina ideja je da potpiše vrhunsko trenersko ime, ali lista imena je veoma kratka. San je Jurgen Klopp, ali ako ne budu u mogućnosti potpisati trenera njegovog kalibra, razmotrit će se opcija promovisanja Rafaela Marqueza", piše katalonski list Sport.

Klopp je dakle prva želja Katalonaca, Hansi Flick ili Sergio Conceicao glavne opcije, a vidjet ćemo hoće li u narednim danima 'izletjeti' neko novo ime od strane katalonskih medija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rafael Marquez je kao fudbaler dres Barcelone nosio od 2003. do 2010. godine. Osvojio je apsolutno sve što je mogao i jedna je od ikona kluba.

On je u sedam godina odigrao 242 utakmice i postigao je 13 pogodaka za katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
20 godina plaćanja naklonost sudija je uzela danak. Danas jedva sastavljaju kraj s krajem. Nemaju za struje. Nisu prevaranti ništa bolje ni zaslužili. Još kad ih izbace iz lige zbog namještanja, pravda će biti zadovoljena...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti