Kylian Mbappe nikada neće zaigrati za Barcelonu, a sve zbog rečenice koju je sinoć rekao Deco

Sportski direktor Katalonaca morao je biti oprezniji

Kylian Mbappe nikada neće zaigrati za Barcelonu, a sve zbog rečenice koju je sinoć rekao Deco

Endin Čaušević

Francuski mediji objavili su sinoć da je Kylian Mbappe "prelomio" i odlučio da karijeru nastavi u Real Madridu, te da će u narednim danima sve zvanično saopštiti. Mbappe se povezivao jedno vrijeme i s Barcelonom, no nakon izjave sportskog direktora tog kluba svima je jasno zašto on nikada neće zaigrati za Katalonce.

Mbappe je već sedmicama u centru pažnje jer se dobro zna da mu na ljeto ističe ugovor s PSG-om i kako stvari stoje ovaj put reprezentativac Francuske neće produžiti saradnju.

Od januara mladi napadač ima pravo da pregovara s drugim klubovima, te su mnogi evropski velikani pokazali interes za njega. Međutim, svima je jasno da je Real Madrid već godinama prvi na toj listi, te daju maksimum da dovedu Mbappea ovog ljeta.

L'Equipe je objavio sinoć da je Mbappe svoju odluku već donio i da će u narednim danima saopštiti gdje će nastupati od iduće sezone, a mnogi su sigurni da će to biti upravo Real Madrid.

Jedno vrijeme Mbappe se povezivao i s Barcelonom, no jasno je da finansijski Katalonci ne mogu parirati Kraljevima, te da je taj transfer u startu bio skoro nemoguća misija.

Oglasi

Međutim, bilo je špekulacija da bi Barcelona mogla na ljeto prodati nekoliko prvotimaca kako bi skupili novac za Mbappea, odnosno da bi katalonski klub mogli napustiti Frenkie de Jong i Ronald Araujom.

No, nakon svega odlučio je da se oglasi sportski direktor tog kluba Deco koji je jasno dao do znanja da od dolaska Mbappea na Camp Nou nema apsolutno ništa.

Izjava koju je dao Deco posebno je iznenadila javnost u Španiji i Francuskoj, te su mnogi poručili da je sportski direktor Barcelone trebao biti oprezniji u onome što je rekao jer smatraju da je zbog toga Barca za sva vremena izgubila priliku da dovede Mbappea.

"Da prodamo Frenkieja i Arauja da bismo doveli Mbappea? Pa, od toga nema ništa. Nemam pojma gdje će Mbappe otići, ali ne bih nikada prodao Frenkieja i Arauja zbog njega. Nama je cilj da poboljšamo ekipu, a ne da je oslabimo", poručio je Deco.

Oglasi

Iz Barcelone su tako jasno dali do znanja da uopšte ne razmišljaju o Mbappeu jer su svjesni da mu ne mogu dati novac koji on želi jer ionako već nekoliko sezona Katalonci muku muče s finansijama.

Pored Real Madrida ovaj napadač povezivao se još s Liverpoolom i Arsenalom, no čini se da je već svima sada jasno da će on put glavnog grada Španije i nadati se da će ova saga uskoro biti završena.

Mbappe je i prije dvije godine bio na korak od Real Madrida i navodno je sve već bilo dogovoreno, no on je šokirao javnost odlukom u posljednji trenutak kada je produžio ugovor s PSG-om.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, čini se da je i sam shvatio da je tada pogriješio jer Parižani nisu uspjeli da naprave ono što je cilj već godinama, a to je osvajanje Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Nemaju prevaranti struju da plate pa kako će Kilijana priuštiti?! Pojačanja iz npr Huesce ili Cadiza su njihova realnost u narednih 10 godina, dok opet ne skontaju kakvih para za (konsultacije sa sudijama) kako to oni vole da formulišu.
0 1
Ramo Legenda
To je isto da ja kazem nebi dao svog golfa za 2 mercedesa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi