Barcelona večeras igra za prvi trofej u sezoni: Ronald Koeman već zna početni sastav!

Pjanića čini se nema u planovima

Barcelona večeras igra za prvi trofej u sezoni: Ronald Koeman već zna početni sastav!

E. Čaušević

Barcelona i Athletic Bilbao igraju večeras u Sevilli veliko finale Kupa kralja.

Katalonski klub nema baš najbolju sezonu, ali večeras će imati priliku da dođu do trofeja u Kupu kralja. No, jasno je da se ni Bilbao neće tako lako predati i pokušat će pomrsiti račune Barceloni kao što su to u prošlosti znali napraviti dosta puta.

Barcelona je klub s najviše titula u Kupu kralja jer su ovo takmičenje uspjeli osvojiti čak 30 puta. Međutim, i Bilbao je sjajan u ovom takmičenju i nalaze se odmah iza Barcelone sa 23 titule.

Jasno je da je Barcelona veliki favorit u večerašnjoj utakmici koja se igra u Sevilli na stadionu La Cartuja i sigurno je da Ronald Koeman želi doći konačno do trofeja kako bi barem malo opravdao uloženo povjerenje kada je izabran za novog trenera.

Utakmica između Barcelone i Bilbaa igra se večeras od 21:30 sati, a španski mediji već špekulišu o tome kako će izgledati sastavi ovih timova.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Mingueza, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Dembele, Messi, Griezmann.

Oglasi

Vjerovatni sastav Athletic Bilbaa: Unai Simon, De Marcos, Yeray, Martinez, Yuri, Dani Garcia, Vesga, Berenguer, Muniain, Raul Garcia, Williams.

Za Barcelonu su dobre vijesti da bi se nakon povrede u tim trebao vratiti Gerard Pique i očekuje se da će zaigrati od prve minute. Međutim, čini se da Koeman još uvijek nije promijenio mišljenje o Miralemu Pjaniću i kako stvari stoje bh. veznjak će ponovo ostati na klupi.

Pjanić je posljednji put dobio minutažu još 10. marta u revanš meču Lige prvaka protiv PSG-a kada je odigrao tek 12 minuta. Nakon toga Barcelona je u La Ligi odigrala četiri utakmice, a bh. reprezentativac nije dobio šansu da zaigra.

Bh. veznjak je jučer bio veoma dobro raspoložen na treningu i jasno je da daje maksimum kako bi se dokazao i izborio za šansu. No, Koeman od prvog dana baš i nema Pjanića u svojim planovima, ali nadati se da će se to promijeniti do kraja sezone.

Pjanić je nedavno poručio da ne želi da ide iz Barcelone na ljeto i da želi da se dokaže, te od Koemana samo traži da mu pruži šansu u nekoliko utakmica zaredom.

Naš reprezentativac je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima za Barcelonu odigrao 28 utakmica, ali je većinom ulazio s klupe za rezervne igrače. Da li će mu Koeman večeras pružiti priliku ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

amex
Svim srcem uz atletico ako ne bude pjana igro
6 0
Tz_Niko75
Na Barca Site pisu da ce Pjana igrati. Dosad je bar u Kupu zapocinjo. Ali kad se vrati Roberto, Pjani je noga.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi