Ispunjen je glavni uslov Lea Messija za povratak u Barcelonu!

Veliko pitanje je riješeno

Ispunjen je glavni uslov Lea Messija za povratak u Barcelonu!

E. Ganibegović

O povratku Lionela Messija u Barcelonu priča se još otkako je otišao iz ovog kluba. Za dva mjeseca i dva dana ističe mu ugovor s PSG-om, a sada dolazi vijest da će njegov glavni uslov za povratak biti ispunjen. 

Argentinski čarobnjak Lionel Messi u ljeto 2021. godine je silom prilika morao napustiti voljenu Barcelonu, te je kao slobodan igrač potpisao za PSG.

S ovim timom osvajao je trofeje u Francuskoj, no u Ligi prvaka je dva puta bio neuspješan - oba puta su ispali u osmini finala i veliko je pitanje da li će ovo takmičenje Messi više igrati u dresu francuskog kluba.

Dana 30. juna omalenom Argentincu ističe ugovor s klubom iz Pariza, a sve više priče o povratku u Barcelonu dobijaju na značaju.

Poznato je da je klub iz Katalonije u nezavisnom položaju kada su finansije u pitanju, no što se Messija tiče, to neće biti problem.

On će pristati i na manju platu kako bi se vratio u svoj voljeni klub, a sve je dodatno dobilo na značaju jer je u Barcelonu doputovao s 15 kofera.

Oglasi

Što se njega tiče, glavni uslov za povratak je bio da Barcelona igra Ligu prvaka naredne sezone. Prijetila im je suspenzija, no od toga neće biti ništa, pa je glavni uslov ispunjen.

Barcelona će sljedeće sezone sigurno igrati u Ligi prvaka, unatoč tome što je UEFA pokrenula vlastitu istragu u slučaju Negreira. No, razlog tome ne leži u očekivanom pozitivnom ishodu za Katalonce nakon ove istrage.

Kako prenosi Mundo Deportivo, UEFA će izdati licence za evropska takmičenja do 15. maja 2023. godine, a do tada nema šanse da se okonča niti slučaj protiv Barcelone koji se vodi u Španiji, niti istraga UEFA-e.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga će Barcelona sljedeće sezone sigurno dobiti licencu za sudjelovanje u Ligi prvaka, za koju je kroz Primeru već obezbijedia učešće, a uskoro će čekirati i titulu prvaka Španije. 

Prije nekoliko dana objavljeno je kako je Messijev uslov igranje u Ligi prvaka koju po peti put želi osvojiti s Barcelnom. Posljednji put je to uradio 2015. godine. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi