Francuz stao pred Xavija i jasno mu saopštio: "Ja to više neću igrati"
Francuski defanzivac jasno je poručio Xaviju Hernandezu da više ne želi igrati na poziciji desnog beka (Foto: EPA)

Kounde kratko i jasno

Francuz stao pred Xavija i jasno mu saopštio: "Ja to više neću igrati"

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez dobio je jasnu poruku od fudbalera ovog tima Julesa Koundea kako nema namjeru igrati na poziciji desnog beka u budućnosti. Njemu je omiljena pozicija štopera i nema namjeru da u budućnosti previše vremena provodi kao bek što je i saopštio treneru.

Jules Kounde nema namjeru u budućnosti igrati na poziciji desnog beka. Iako ga trener Xavi Hernandez vidi kao rješenje na ovoj poziciji, ako se ne dovede pojačanje tokom ljeta, Francuz ima jasan stav da tu ne želi provoditi previše vremena.

Kounde ima drugačije planove. Njegova je omiljena pozicija štopera i tamo želi da se dokazuje i u Barceloni.

"Jules Kounde je poručio Xaviju Hernandezu kako ne želi više igrati na poziciji desnog beka", pišu katalonski mediji.

Francuz je tako odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Ne želi da gubi vrijeme na poziciji koju ne voli igrati i zatražio je da ga se koristi na poziciji štopera.

Kounde je dosta vremena ove sezone proveo na desnoj strani terena i igrao je poziciju desnog beka mnogo češće nego štopera.

Oglasi

Ove sezone francuski defanzivac je nastupio u ukupno 34 utakmice za katalonskog velikana i upisao je pet asistencija.

Odluka je donesena - Ovo je transfer lista Barcelone za ljetni prijelazni rok

Rukovodstvo Barcelone odabralo je četvoricu fudbalera koji će završiti na transfer listi. Odluka je donesena da se prodaju Franck Kessie, Jordi Alba, Ferran Torres i Ansu Fati.

Pored 'četvorke' koja je sigurna na transfer listi, čelnici katalonskog giganta spremni su saslušati ponude za Brazilca Raphinhu, te Erica Garciu i u slučaju da ih cifra zadovolji i oni će biti prodati.

O odlascima Ferrana Torresa i Ansu Fatija se govori određeno vrijeme. Klub za obojicu traži barem 50 miliona eura i tu cifru bi lako trebali inkasirati.

Prodajom Fatija klub će osloboditi i 'desetku' koju su mu dali nakon odlaska Lionela Messija iz kluba, pa će je čuveni Argentinac moći ponovo preuzeti po eventualnom povratku.

Oglasi

Franck Kessie se povezuje s povratkom u Italiju. Juventus i Inter su ozbiljno zainteresovani za njega i za 26-godišnjaka bi Barca mogla inkasirati barem 30 miliona eura.

Jordi Alba je najveći problem Bare. On ima ogroman ugovor i ne želi otići godinu dana pred istek saradnje, a ima i 36 miliona razloga da to ne učini.

Treba također istaći da je engleski Newcastle United zainteresovan za Raphinhu i u slučaju dobre ponude lako bi se moglo desiti da i Brazilac napusti Camp Nou.

Barcelona dosta radi i na dolascima u klub. Ponovo su u centru pažnje slobodni igrači i katalonski velikan tu radi fenomenalan posao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Lionela Messija, koji je spreman na sve da se vrati kući, novi igrači Barce postat će fenomenalni njemački veznjak Ilkay Gundogan, te defanzivac Inigo Martinez.

Klub je i u potrazi za kvalitetnim rješenjem na poziciji desnog beka i vidjet ćemo ko će završiti u timu Xavija Hernandeza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi