Barcelona bi zbog recesije mogla prodati većinu igrača, samo trojica su sigurni

Katalonci u problemima

Barcelona bi zbog recesije mogla prodati većinu igrača, samo trojica su sigurni

Endin Čaušević

Barcelona je finansijski žestoko pogođena zbog pandemije koronavirusa, a to najbolje pokazuje činjenica da su se igrači morali odrekli čak 70% od svoje plate.

Klubovi u Španiji su morali srezati plate svojim igračima kako bi ostali uposlenici zadržali poslove, ali većinom su plate smanjili za 10 ili 20%. No, Barcelona je napravila drastičan potez odmah na početku jer je igračima srezana plata za čak 70%.

U španskim medijima se već neko vrijeme piše o tome da se Katalonci nalaze u teškoj finansijskoj situaciji, a pandemija koronavirusa zadala im je još jedan žestok udarac.

No, na njihovu sreću igrači su pristali na smanjenje plate što će sigurno dobro doći. Navodno, ukoliko se prvenstvo ne bude nastavilo onda će Barca biti u velikom problemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može se očekivati da prodaju većinu zvijezda i da se oslone na mlađe igrače naredne sezone, a navodno samo trojica igrača iz trenutne ekipe nisu na prodaju.

Naravno, na prvom mjestu je Lionel Messi, a pored njega sigurni su još Marc-Andre ter Stegen i Frenkie de Jong. Ostali igrači su pod upitnikom i ukoliko bude potrebe očito u Barceloni neće imati dileme da li će prodati neke zvijezde.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
A neki dan kupuju pola Evrope !? :)
2 2
Elmo123
Ovaj portal gori od kurira, danas ovo pisu sutra ce biti barca kupuje nejmara
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi