Iniesta: Generacija kao naša će se teško ponoviti, ali...

Legenda Barce

Iniesta: Generacija kao naša će se teško ponoviti, ali...

Legendarni vezni fudbaler Barcelone Andres Iniesta poručuje kako će se generacija kao što je bila njegova u Barceloni teško ponoviti, ali da ipak nije sve tako loše.

Podsjetimo, Iniesta je igrao u generaciji s Victorom Valdesom, Xavijem, Puyolom, Danijem Alvesom i ostalim legendama te je između ostalog osvojio čak četiri Lige šampiona u devet sezona.

Sasvim je jasno da Iniesta smatra kako se onakav tim u kojem je on igrao više neće ponoviti.

"Takva generacija neće se ponoviti, ali ono što slijedi ne mora nužno da bude lošije u smislu rezultata", poručuje Iniesta.

Inače, današnja generacija Barce čeka već pet godina na trofej u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je riječ o njegovoj karijeri, Iniesta je danas član japanske ekipe Vissel Kobe. Tu je već dvije godine i nema namjeru uskoro da okonča karijeru iako je u poznim godinama.

"Trenutno želim da igračku karijeru produžim što je više moguće, hoću da šutiram loptu dokle god mogu jer me to čini sretnim. Imam ugovor do 2021, ali uvijek na kraju sezone ocjenjujem osjećam li se dobro, motivisano. Kada se karijera završi, uvijek kažem da bih volio da se vratim u Barcu. Pitanje je kako i u kojoj ulozi, zavisi i od toga ko je u klubu, ima vremena do tada", poručio je on.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Koliko se sjecam Bayern vas je satrao u dvije utakmice 7:0, tesko da ce se i to desiti vise :)
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi